Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ο Παναγιώτης Αλωπούδης (ΚΚΕ) μιλάει στον "ΔΟΡΥΦΟΡΟ" για τις εκλογές

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο "ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ" φιλοξένησε τον Παναγιώτη Αλωπούδη, υποψήφιο Βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, εκπρόσωπο του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Αλωπούδης Παναγιώτης είναι μέλος του Επιχειρησιακού Συμβουλίου στα νοσοκομεία Rems-Murr-Kliniken, μέλος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου Ver.di (Σόρντορφ, Στουτγάρδη, Γερμανία).

Κύριε Αλωπούδη λόγω της συγκυρίας θα θέλαμε ένα σχόλιο με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την οδύνη του Κόμματος μας, για το νέο έγκλημα στη Μεσόγειο, την εκατόμβη νεκρών στα ανοιχτά της Πύλου. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε, ο ελληνικός λαός και εμείς οι Έλληνες μετανάστες που ζούμε στην ξενιτιά, σε τέτοιες τραγωδίες, στο γεγονός ότι χάθηκαν τόσες εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές για ακόμη μια φορά στη Μεσόγειο.

Φυσικά υπάρχουν ερωτήσεις για το ναυάγιο που ζητούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις. Ξέρουμε ωστόσο ήδη ότι υπάρχουν αιτίες, οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι εισβολές και οι κατοχές κρατών, το όργιο των πολιτικών διώξεων, η φτώχεια και η πείνα που οδηγεί τους ανθρώπους να ξενιτεύονται. Αυτή η αθλιότητα έχει την σφραγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που έχουν ματοκυλίσει όχι μία, ούτε δύο, αλλά δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια λαούς στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική κα.

Θέλουμε να πούμε καθαρά: Η πολιτική της έντασης της καταστολής με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων ασφαλών χωρών είναι αυτή που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου. Το προωθούμενο νέο Σύμφωνο επισφραγίζει τον ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και σηματοδοτεί την παραπέρα ένταση της καταστολής σε βάρος των ξεριζωμένων. Και έχει μεγάλη σημασία η πρόταση του ΚΚΕ, που είχε σημειώσει σε συνέντευξη του πριν λίγες βδομάδες στην ιστοσελίδα σας, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας, ότι το Κόμμα μας «μιλά για την ανάγκη εφαρμογής της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, για να αποδίδεται άσυλο στους ξεριζωμένους και να μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, βάζοντας έτσι ένα μεγάλο stop στα ταξίδια του τρόμου στο Αιγαίο και στην ασύδοτη δράση των κυκλωμάτων διακινητών».

Απλώνουμε τα χέρια μας σε όλους τους ξεριζωμένους και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι  μόνη ελπίδα είναι οι αγώνες των εργαζομένων, των νέων της χώρας μας όπου με δεκάδες διαδηλώσεις εξέφρασαν την οργή τους και έστειλαν το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζονται με αυτή τη βαρβαρότητα, όπως αντίστοιχα έπραξαν και Ελληνικές Κοινότητες και φορείς του μαζικού μεταναστευτικού κινήματος στη Γερμανία και άλλες χώρες.

Ζείτε χρόνια στην Γερμανία, και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να σας ρωτήσουμε αν η διαδικασία εγγραφής των αποδήμων στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους είναι ,,λάθος,, και αν βλέπετε ότι και το κόμμα σας δεν θα έπρεπε να είναι υπέρ αυτών των περιορισμών (35ετία, δυο χρόνια υποχρεωτικής παραμονής στην Ελλάδα κ.α.) που οδήγησαν στην ιδιαίτερα μειωμένη συμμετοχή.

Ως Κόμμα πρωτοστατήσαμε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, εναντιωθήκαμε δηλαδή στην επιστολική ψήφο καθώς πρόκειται για μια διάτρητη διαδικασία και παράλληλα βάλαμε το ζήτημα να υπάρχουν πραγματικοί οικονομικοί και κοινωνικοί δεσμοί  των εκλογέων με την χώρα μας. Αυτό -αν θέλετε- λέει και η διεθνής εμπειρία άλλων κρατών που δίνουν τη δυνατότητα -διευκολύνουν τους πολίτες τους- να ψηφίζουν από τη χώρα που διαμένουν.

Αυτό που μας απασχόλησε από όταν ξεκίνησε η συζήτηση, πριν τον σχετικό νόμο, ήταν να βρεθεί μία λύση που θα διευκολύνει τους Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό, που έχουν δεσμούς με την Ελλάδα να ψηφίσουν από τη χώρα που διαμένουν. Και που πιθανόν διατηρούν την ελπίδα επιστροφής τους σ’ αυτήν. Μας προβλημάτισε το ποια ρύθμιση πρέπει να γίνει, καθώς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποτραπεί η αλλοίωση του εκλογικού σώματος με ανθρώπους που εξαιτίας της διαμονής πολλών χρόνων στο εξωτερικό ή του ότι έχουν γεννηθεί κι έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή στο εξωτερικό, είναι πολύ πιθανό να μην έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας (πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής) και να διαμορφώνουν πολιτική συνείδηση και κριτήριο με βάση τις εξελίξεις, το συσχετισμό, την κατάσταση του κινήματος, τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες που ζουν, χωρίς, μάλιστα, να υφίστανται τις συνέπειες των όποιων πολιτικών επιλογών κάνουν στην Ελλάδα.

Ο βασικός λόγος κατά τη γνώμη μας για τη συμμετοχή που καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές στις κάλπες του Εξωτερικού είναι η απαξίωση των μεταναστών απέναντι στις κυβερνήσεις, στα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που με τις πολιτικές τους τους έδιωξαν από τη χώρα μας και τους οδήγησαν στη μετανάστευση.

Πως εκτιμάτε τα αποτελέσματα του Μαίου στον απόδημο; Το ΚΚΕ ήρθε 4η δύναμη στο σύνολο των ελλήνων εξωτερικού και τρίτο στην Γερμανία. Είστε ικανοποιημένοι ;

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ένα θετικό βήμα. Το Κόμμα μας έλαβε συνολικά περισσότερες από 425.000 ψήφους, ποσοστό 7.23%, εξέλεξε 26 βουλευτές. Θετικό όσον αφορά το ποσοστό του ΚΚΕ ήταν και το αποτέλεσμα στη Γερμανία, με σχεδόν 15%.

Συσπειρώθηκαν νέες δυνάμεις γύρω από το Κόμμα, οι οποίες  μπορούν από σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στον δρόμο της αντεπίθεσης, στον δρόμο της ταξικής μαζικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Ούτως ή άλλως από την επομένη των εκλογών τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος ήταν μπροστάρηδες στους αγώνες των εργαζομένων εδώ στη Γερμανία για Συλλογικές Συμβάσεις, στους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κτλ όπως αντίστοιχα στην Ελλάδα ήταν μπροστά για τη ματαίωση πλειστηριασμών, ενάντια στο εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται «εργατικά ατυχήματα» κλπ. Εντείνουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας, την προσπάθειά μας ώστε σε λίγες μέρες να αυξήσουμε και άλλο τη δύναμη του ΚΚΕ.

Κάναμε ένα βήμα, τώρα μπορούμε να τολμήσουμε το άλμα!  Ακόμα και όσοι ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ και επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή άλλα κόμματα, τώρα μπορούν να δουν ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, για 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση. Υπάρχουν, λοιπόν, σημαντικά περιθώρια για να αντιμετωπιστούν νέα ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί και κυρίως για να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ.

Κύριε Αλωπούδη, έχετε μια έντονη δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία. Μέλος στο Verdi, μέλος στο Betriebsrat ( Επιχειρησιακό Συμβούλιο). Αν αυτό είναι το ζητούμενο για την ελληνική παροικία δηλ. η δράση και η συμμετοχή στα τοπικά τεκταινόμενα, μήπως οι σημερινές μορφές οργάνωσης του Ελληνισμού (Κοινότητες, σύλλογοι κ.α.) δεν βοηθούν - πλέον - άλλο σ αυτό. Μήπως, όπως ισχυρίζονται αρκετές φωνές, απλά ενισχύουν ένα είδους ,,γκετοποίησης;

Το ΚΚΕ είναι το μόνο από τα ελληνικά κόμματα που διαθέτει ζωντανές δυνάμεις και συνδικαλιστές μέσα στα συνδικάτα και στη Γερμανία. Συμμετέχουμε στο ντόπιο εργατικό κίνημα γιατί πιστεύουμε στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, προστασία από την εργοδοτική τρομοκρατία που αξιοποιεί το καθεστώς του μετανάστη για ένταση της εκμετάλλευσης και συμβάλλαμε στις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων τουλάχιστον τριών δεκαετιών που αναπτύχθηκαν φέτος την άνοιξη στη χώρα που ζούμε. Συμμετέχουμε στους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο, για αύξηση μισθών και συντάξεων, καλύτερη Παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας κ.α. δίπλα στους Γερμανούς εργαζόμενους και τους μετανάστες από άλλες χώρες (Τούρκους, Ισπανούς, Ιταλούς, Σέρβους κα) που ζούμε την ίδια κατάσταση. 

Παράλληλα, συμμετέχουμε στις Ελληνικές Κοινότητες και στους άλλους φορείς του μεταναστευτικού κινήματος (ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι Επιστημόνων και Πολιτιστικοί Σύλλογοι κλπ) εντάσσοντας στην πάλη μας αιτήματα για να υπάρχουν γρήγορες, πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες για τα απαραίτητα έγγραφα, πιστοποιητικά που έχουν ανάγκη οι Έλληνες μετανάστες από τις προξενικές αρχές. Και φυσικά για το ιδιαίτερα ευαίσθητο μέτωπο της Παιδείας: για την πλήρη λειτουργία των φορέων της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, μαζικές προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και αναβάθμιση των όρων δουλειάς και των μισθών του, για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης όλων των παιδιών των μας, για να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Το ζητούμενο λοιπόν, στην πραγματικότητα είναι η κοινή πάλη για όλα όσα έχουν ανάγκη οι Έλληνες μετανάστες που στην τελική και αυτοί στην εργατική τάξη της Γερμανίας ανήκουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους. Το ΚΚΕ πρωτοστατώντας παντού, αντιπαλεύοντας τη λογική της «γκετοποίησης» και των διακρίσεων που έτσι και αλλιώς προωθείται από τους καπιταλιστές στη Γερμανία για όλους τους μετανάστες, αλλά και από ορισμένους που εμφανίζονται «ως τάχα παράγοντες του Ελληνισμού» στις πόλεις μας, δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Δείτε ας πούμε την τραγική κατάσταση των Κοινοτήτων εκεί που κυριάρχησαν οι δυνάμεις της ΝΔ (πχ στο Μόναχο) και του ΠΑΣΟΚ (πχ στο Βερολίνο) που για να μην πούμε καμία βαρύτερη έκφραση διέλυσαν το μεταναστευτικό κίνημα, το αποστέωσαν από το από τη φύση του αγωνιστικό – διεκδικητικό περιεχόμενό του, σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Και δείτε και την εικόνα στις Κοινότητες και τους Συλλόγους που οι κομμουνιστές βρίσκονται στη διοίκησή τους, με εκατοντάδες συμπατριώτες μας να συμμετέχουν στην πλούσια δραστηριότητά τους.

Η ουσία είναι οι Κοινότητες να παίξουν τον ρόλο τους προσαρμόζοντας το περιεχόμενο της παρέμβασής τους στις σύγχρονες συνθήκες, στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι οικογένειές τους.

Στην πρόσφατη περιοδεία σας σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου των εκλογών του Μαίου, είχατε αναφερθεί και στην εκπαίδευση ελληνοπαίδων στο εξωτερικό. Εδώ υπάρχει μια κριτική στην οργάνωση του ΚΚΕ στην Γερμανία. Ενώ από την αρχή της εργατικής μετανάστευσης το ΚΚΕ μιλούσε για ένταξη της ελληνικής εκπαίδευσης στα γερμανικά σχολεία - δηλ. τα ελληνόπουλα να πηγαίνουν σε γερμανικά σχολεία και σ αυτά να διδάσκονται παράλληλα βασικά μαθήματα στα ελληνικά  - ξαφνικά εμφανίζεται το κόμμα σας υπστηρικτής αιτημάτων γονέων των αμιγών ελληνικών σχολείων και κυρίως αιτημάτων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Και η κριτική εστάζεται στο ότι η στάση αυτή γίνεται για ψηφοθηρικούς και όχι πολιτικούς λόγους

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι, γιατί παρά τις επαγγελματικές, οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις μπορέσαμε, τόσο η Άννα Γρηγοριάδου, επίσης υποψήφια του ΚΚΕ, που ζει στο Βερολίνο, όσο και εγώ, να «οργώσουμε» τους τελευταίους μήνες χωρίς υπερβολή όλη τη Γερμανία, να έχουμε συναντήσεις με πολλούς Έλληνες εργαζόμενους και φυσικά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Την ώρα μάλιστα, που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 δεν έχουν κάποιο υποψήφιο που να ζει στη Γερμανία.

Φυσικά, το ΚΚΕ ποτέ δεν έδρασε ψηφοθηρικά, μικροπολιτικά, δεν καθορίζει τις θέσεις του με βάση τις εκάστοτε εκλογικές σκοπιμότητες, όπως τα άλλα κόμματα. Για το ζήτημα της Παιδείας στη Γερμανία, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, στον αντίποδα του σημερινού ταξικού σχολείου, που ο διαχωρισμός των παιδιών ξεκινά ήδη από την ηλικία των 9-10 χρόνων και συνεχίζεται σε όλες τις βαθμίδες, που τελικά μόνο το 10%  των παιδιών των μεταναστών έχουν πρόσβαση στη γερμανική ανώτατη εκπαίδευση.

Γνώμονας της τοποθέτησης του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας είναι το συμφέρον των ίδιων των παιδιών, η ολόπλευρη ανάπτυξή τους σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και φυσικά η αφετεριακή αυτή θέση μας, συνδέεται αναπόφευκτα με την πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός του τον άνθρωπο και τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του. Ας δούμε το σημερινό χάλι του σχολείου στη Γερμανία του 2023, κι ας το συγκρίνουμε με την πείρα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση κατά τον 20ό αιώνα και τη "διεθνική διαπαιδαγώγηση" που εισήγαγε η σοβιετική παιδαγωγική επιστήμη και, φυσικά, την πολύτιμη πείρα από την ίδια την εκπαίδευση των περίπου 25 χιλιάδων ελληνόπουλων στις χώρες του Σοσιαλισμού μετά την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ανάμεσα τους και στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία.

Για εμάς έχει μεγάλη σημασία η εκμάθηση της μητρικής γλώσσας που πρέπει να είναι ενταγμένη οργανικά στο ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο, με συνδυασμό γλώσσας, λογοτεχνίας, στοιχείων πολιτισμού και ιστορίας, και η πρόταση του ΚΚΕ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση των μεταναστόπουλων βασίζεται στη θέση του κόμματος για το αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, τη δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, το ενιαίο 12χρονο σχολείο υποχρεωτικής εκπαίδευσης για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις.

Μέχρι να έχουμε αυτό το σχολείο οφείλουμε να παλέψουμε για τη βελτίωση των συνθηκών στο σημερινό άδικο, ταξικό σχολείο και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, όπως κάναμε και με επιστολή την προηγούμενη βδομάδα του βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή προς τον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας.

Καυτηριάζουμε το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις ακολουθήσανε μια ενιαία γραμμή σταδιακής υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης της ελληνόγλωσης εκπαίδευσης αντιμετωπίζοντας την ανάγκη των παιδιών ως ακριβό εμπόρευμα. Βάζοντας τα όλα στη ζυγαριά του κόστους οφέλους, αρνούμενοι να δουν  τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, από το περιεχόμενο και τη δομή των μαθημάτων, την υλικοτεχνική υποδομή, την αναγνώριση τους από τη χώρα υποδομής. Ας μας πούνε οι ίδιοι, ποιος να ζήσει με 1000€, γιατί αυτό είναι το ποσό που παίρνουν οι δάσκαλοι και καθηγητές όταν τελειώσει το επιμίσθιο, όταν στη Γερμανία το όριο κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ορίστηκε το 2021 στα 1251€ καθαρά για ένα άτομο; Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα…

Τα ονόματα των οργανώσεων / φορέων που στηρίζει το ΚΚΕ στην Γερμανία συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να έχουν τόσο ως τίτλο όσο και στις αναφορές τους στα κείμενα τους όρους  "Έλληνες μετανάστες".  Είναι μια επιλογή που κρύβει συγκεκριμένο λόγο; Μήπως ο όρος είναι παρωχημένος όταν 83.000 Έλληνες (περίπου) έχουν διπλή ιθαγένεια ενώ το 20,2% των Ελλήνων έχει γεννηθεί στη Γερμανία ;

Έπαψαν μήπως να υπάρχουν και να διογκώνονται τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία; Αυτός που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης τι είναι; Δεν αναγκάστηκαν αυτοί οι άνθρωποι να αναζητήσουν θέσεις εργασίας ή καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό; Ανεξάρτητα αν αυτό που βρήκαν στις χώρες υποδοχής δεν είναι ο “παράδεισος” που ίσως ορισμένοι περιμένανε. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα εδώ, ανασφάλεια και αβεβαιότητα και εκεί. Ταξική εκμετάλλευση εδώ ταξική εκμετάλλευση και στην Ελλάδα.

Η μετανάστευση εργατικού δυναμικού είναι φυσικό επακόλουθο στον καπιταλισμό, αφού η εργατική δύναμη είναι εμπόρευμα και η ανισόμετρη οικονομική ανάπτυξη δημιουργεί αντικειμενικά την τάση για προσέλκυση φθηνού εργατικού δυναμικού σε ορισμένα καπιταλιστικά κράτη για τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ο όρος «Έλληνας μετανάστης» δεν βάζει ταμπέλα, αντικειμενικά υφίσταται. Μεταναστευτική είναι αντικειμενικά και η ιστοσελίδα σας, αφού σε τέτοιο κόσμο πρώτα από όλα απευθύνεται…

Ας επανέλθουμε στην Ελλάδα και τις εκλογές και να  κλείσουμε τη συζήτησή μας με μια ακόμη ερώτηση: Το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαίου, δείχνει ότι έχει συντηρητικοποιηθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας ή ήταν η αντιπολίτευση (κυρίως η αξιωματική) τέτοια που έσπρωξε πολλούς ψηφοφόρους στη ΝΔ.  Ποια είναι η δική σας ερμηνεία ;

Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα της προηγούμενης εκλογικής μάχης μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Ο συσχετισμός μεταξύ των βασικών αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, που προέκυψε από τις εκλογές, δείχνει (…) τις δυνατότητες μιας συναίνεσης και στήριξης από δυνάμεις, που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σε πολιτικές επιλογές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. (…) Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι παρά τις διαφορές τους και τις αντιπαραθέσεις τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις και κυρίως συγκλίνουν στο ότι από κοινού υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, αποτέλεσε σημαντικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ».

Αυτή είναι μια βασική εκτίμησή μας για το τί έγινε την 21η Μάη, ωστόσο προειδοποιούμε τη ΝΔ, ότι μπορεί για τέσσερα χρόνια να «τα βρήκε εύκολα» με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφιζαν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων της αντίστοιχα, αλλά δεν τα βρήκε και πολύ εύκολα στην προσπάθειά της να νομιμοποιήσει στις λαϊκές συνειδήσεις τους αντιλαϊκούς της νόμους.

Γι' αυτό καλούμε, όλους και όλες σαν ένας άνθρωπος να δώσουμε τη μάχη των εκλογών του Ιούνη με όλες μας τις δυνάμεις. Με τη δύναμη της πολιτικής και της οργάνωσής μας να  δυναμώσουμε και να διευρύνουμε τη συσπείρωση, ώστε περισσότεροι να μπουν στη μάχη για τη διακίνηση του ψηφοδελτίου, περισσότεροι να κάνουν το βήμα, να ψηφίσουν ΚΚΕ, «να ρίξουν κόκκινο στη νύχτα».

Στις 24 του Ιούνη στο εξωτερικό και στις 25 του Ιούνη στην Ελλάδα πάμε στις κάλπες με περηφάνια, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Για 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση! Η μόνη επιλογή που μπορεί να δώσει ελπίδα, αισιοδοξία αλλά και διέξοδο για το μέλλον του λαού μας. Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός λαός!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.