Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Γερμανία: Kλοπή πινακίδων κυκλοφορίας σε επίπεδα ρεκόρ

Σύμφωνα με την ARAG Versicherungs-AG, περίπου 160.000 πινακίδες κυκλοφορίας κλέβονται στη Γερμανία κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο περισσότερες από 400 κλοπές την ημέρα. Οι κλέφτες χρησιμοποιούν τις πινακίδες κυκλοφορίας, για παράδειγμα, για να μεταφέρουν κλεμμένα οχήματα στο εξωτερικό ή για να κλέβουν καύσιμα σε πρατήρια καυσίμων. Εάν η κλοπή μιας πινακίδας κυκλοφορίας δεν δηλωθεί αμέσως, οι αρχές μπορούν να θεωρήσουν υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του .

Χαμένη πινακίδα κυκλοφορίας: Τι να κάνετε;

Εάν χαθεί ή κλαπεί μια πινακίδα κυκλοφορίας, δεν έχει σημασία αν λείπει μόνο η μία ή και οι δύο. Σε κάθε περίπτωση - συμβουλεύει η ADAC - θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία στην οποία είναι ταξινομημένο το αυτοκίνητο (Zulassungsstelle). Εκεί πρέπει να ακυρωθεί η παλιά πινακίδα και να ζητηθεί νέα. Εάν πρόκειται για κλοπή, θα πρέπει να ενημερωθεί πρώτα η αστυνομία και στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρεία.

Το γραφείο ταξινόμησης θα ζητήσει για την έκδοση νέας πινακίδας την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, τον τίτλο του οχήματος, την ταυτότητα ή το διαβατήριο. 

Ο προηγούμενος συνδυασμός πινακίδων (αυτός που έχει κλαπεί) θα μπλοκαριστεί για λόγους ασφαλείας για δέκα χρόνια . Το γραφείο ταξινόμησης χρεώνει συνήθως έως 60 ευρώ για την έκδοση νέας πινακίδας και τη μεταφορά των εγγράφων του οχήματος. Για τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας χρεώνονται επιπλέον 30 ευρώ.

Χαμένες πινακίδες κυκλοφορίας στο εξωτερικό

Η απώλεια πινακίδων κυκλοφορίας στο εξωτερικό είναι λίγο πιο περίπλοκη, επειδή οι ξένες αρχές δεν μπορούν να εκδώσουν πινακίδες αντικατάστασης. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε πρώτα με την τοπική αστυνομία και να αναφέρετε την απώλεια των πινακίδων κυκλοφορίας. Εάν λείπουν και οι δύο πινακίδες, το όχημα δεν μπορεί πλέον να οδηγηθεί. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε το πρόστιμο είναι να μεταφέρετε το αυτοκίνητο στη Γερμανία από μια μεταφορική υπηρεσία. .

Πηγή: BR24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.