Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Διαφωνεί το ΚΚΕ με τo νόμο για τη διευκόλυνση εκλογέων στο εξωτερικό

Επιλεκτική ευαισθησία από μεριάς της κυβέρνησης στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων καταλόγισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1, καθώς θύμισε ότι στις πρόσφατες εκλογές δεν έδωσε το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο εργασίας τους οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Μάλιστα, έκανε λόγο για τυχοδιωκτική κίνηση, καθώς δεν υπάρχει σε κανένα κράτος η δυνατότητα ψήφου χωρίς κανένα κριτήριο για τους κατοίκους εξωτερικού. Όπως τόνισε, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα πολύ πλατύ εκλογικό σώμα, που θα επηρεάζει το αποτέλεσμα ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με τη χώρα και δεν θα έχει καμία συνέπεια των πολιτικών επιλογών που κάνει.

Με βάση το δίκαιο του αίματος ακόμα και κάποιος που έχει έναν μακρινό πρόγονο ελληνικής καταγωγής θα μπορεί δυνητικά να εγγραφεί στους καταλόγους, χωρίς να έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι είναι άλλο πράγμα οι συναισθηματικοί δεσμοί και άλλο η οικονομία, η κοινωνία.

Για να μη διαμορφώνονται λοιπόν πλασματικοί συσχετισμοί, πρέπει να υπάρχουν κριτήρια, ενώ ταυτόχρονα έψεξε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι για να υπερψηφιστεί ο νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι. Εκτός από την κυβέρνηση που διαθέτει 158 Βουλευτές έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει το νόμο η Πλεύση Ελευθερίας 8 Bουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.