Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

H κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα. ERT : Ωρα 15.20 Γερμανίας

H κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα αυτήν τη στιγμή ανά περιοχή, συνοψίζεται ως εξής:

Έκκληση από Πολιτική Προστασία προς τους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και Νέου Πόντου Ελευσίνας που παραμένουν στις οικίες τους, ενώ έχει δοθεί 112 απομάκρυνσης, να ακολουθήσουν τις οδηγιες των Αρχών και να φύγουν από τα σπίτια τους. Γίνεται ενίσχυση και των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο για να τους πείσουν να απομακρυνθούν
Δερβενοχώρια: Σύμφωνα με την πυροσβεστική το πλέον ενεργό μέτωπο αφορά στην ευρύτερη περιοχή. Έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους απο το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοχωρίου, Πανοράματος, Αγίας Σωτήρας και Πουρνάρια προς τη Μάνδρα. Κατόπιν, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση και των οικισμών Νέα Ζωή και Νέος Πόντος με κατεύθυνση προς την Ελευσίνα.
Μάνδρα, Νέα Ζωή: Καίγονται σπίτια.
Δαφνί: Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές. Για το δεύτερο μέτωπο επιχειρούν τρία ελικόπτερα.
Λουτράκι: Στην θέση Αγιος Χαράλαμπος, oι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών. Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και υπαρχουν διαρκώς αναζωπυρώσεις. Το πύρινο μέτωπο είναι σε δύσβατη περιοχή δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.
Σαρωνίδα: Μικρή αναζωπυρωση στην περιοχή. Κατασβέσηκε άμεσα από τις Αρχές.
Μεσσηνία: Συναγερμός για φωτιά στη Χρυσοκελλαριά για δυο μέτωπα φωτιάς μεταξύ Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς στο δήμο Πύλου Νέστορος.
Ηλεία: Δύο πύρινα μέτωπα. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη καθώς και τράκτορες της Καλαμάτας και ένα S-64.
Λέσβος: Πυρκαγιά στο δρόμο από Πέτρα προς Λαφιώνα. Η περιοχή είναι πυκνόφυτη με ελιές σκίνους και πεύκα. Στο σημείο πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.