Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

15ο Συνέδριο και Αντάμωμα των απανταχού Μεσσηνίων

Πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο 5 Αυγούστου, στο Συνδριακό Κέντρο του Costa Navarino, το 15ο Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας που ήταν αφιερωμένο «ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ».

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 60 Σύλλογοι από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Κύπρο και Ελλάδα. Ακόμα 3 ιδρυτικά και 8 θεσμικά μέλη. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες για το ΔΣ της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Εκ του Καταστατικού, τη θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ex officio ο κύριος Αθανάσιος Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας,. Τη θέση του Συμπροέδρου καταλαμβάνει ex officio ο κύριος Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Για τις θέσεις των ΗΠΑ Καναδά εκλέχτηκε ο κ. Μαύρος Νικόλαος και ο κ. Σπυρόπουλος Ευάγγελος. Για την Αυστραλία ο κ. Σωτηρόπουλος Παρασκευάς και η κ. Τσαρίδη Τζούλη, για την Ευρώπη η κ. Γιαννίτση Θεοδώρα και για την Ελλάδα ο κ. Μπαζίγος Παναγιώτης, η κ. Μπούνα Έφη, ο κ. Λούτος Παναγιώτης και ο κ. Μαρκόπουλος Φώτιος. Η κ. Πηνελόπη Λαμπούση, η κ. Λιακάκη Μαρία, ο κ. Σάμιτας Παναγιώτης, ο κ. Λεμπέσης Βασίλειος και η κ. Παπανδρέου Έλενα έγιναν Αναπληρωματικά μέλη στο Δ.Σ. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή Εκλέχτηκαν, ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιάς, ο κ. Μαχαίρας Παναγιώτης και ο κ. Πολίτης Γεώργιος.

Σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 και ώρα 11:30, στο Γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλου Αθανασίου θα συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Πηγή: ΕΡΤ Νατάσα Βησσαρίωνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.