Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Πυροσβεστική: Η τελευταία ενημέρωση (23.08.2023, ώρα 10.00 π.μ.)

Οι ακραίες και σήμερα οι καιρικές συνθήκες τόνισε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ξεκινώντας την ενημέρωση για τις πυρκαγιές από το μέτωπο της Φυλής.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν επτά αεροσκάφη μεταξύ αυτών από τη Σουηδία και τη Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα. Ισχυρές δυνάμεις έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, η Ελληνική Αστυνομία..

Αναφορικά με το μέτωπο του Έβρου, ο κ Αρτοποιός δήλωσε ότι δίνεται μάχη στα Πετρωτά, στο Πέραμα και τη Μεσημβρία, αλλά και στη Νίψα και Αισύμη, στο δάσος της Δαδιάς. Συνδράμουν πυροσβέστες από τη Ρουμανία και πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο από την Κύπρο.

Στην Καβάλα η εικόνα χαρακτηρίστηκε βελτιωμένη με δύο ενεργά μέτωπα, το ένα πλησίον του οικισμού Αβραμυλιά και το άλλο στο Διαλεκτό , ενώ επιχειρούν δύο αεροσκάφη, το ένα από την Κροατία.

  Επιπλέον, όπως τόνισε, στην ‘Ανω Δροσίνη και στο Μίσχο Ροδόπης καθώς και στο «Μοσχοπόδι» Θήβας μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ενεργές καύσεις.

Επίσης αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Μακρακώμη Φθιώτιδας, Υλίκη Βοιωτίας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Πρόδρομο Βοιωτίας και Ταρσό Λιβαδειάς.

   Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι και σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

   «Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες και σε αρκετές περιπτώσεις ακραίες. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή και δίνουν τη μάχη στα πεδία των πυρκαγιών», υπογράμμισε.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.