Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

400.000 στρέμματα κάηκαν μέσα σε 3 ημέρες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το meteo.gr εκτιμάται πως έχουν καταστραφεί περισσότερα από 400.000 στρέμματα σε ολόκληρη την χώρα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ):

  • 380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Έβρο
  • 30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη
  • 12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία
  • 8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο
  • 5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά 

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω δεδομένα αποτελούν προκαταρκτική εκτίμηση και θα αναθεωρηθούν με την οριοθέτηση των πυρκαγιών και τη διαθεσιμότητα υψηλότερης ανάλυσης δορυφορικών δεδομένων.

Τα μέτωπα αυτή τη στιγμή (Ωρα Ελλάδας 7 μ.μ.)

Αττική: Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) στη Φυλή. Στα Άνω Λιόσια, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τα σπίτια τους καθώς και οι οικισμοί Γεννηματά και Κανάλα, με τους κατοίκους να καλούνται να κινηθούν νότια - Αναζωπυρώσεις στη Χασιά -

Σε εξέλιξη είναι για τέταρτη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη με τη φωτιά να κινείται ανεξέλεγκτη σε πολλές περιοχές.

Καβάλα: Η βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς τις πρωινές ώρες σήμερα σε συνδυασμό με τις ρίψεις νερού από αέρος προς στιγμής γέμισε αισιοδοξία πυροσβέστες και εθελοντές αλλά δυστυχώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις δημιουργούν όλο και περισσότερα προβλήματα.

Μαίνεται η φωτιά στη Ροδόπη: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπη για δεύτερη μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.