Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Περικοπές στις διακοπές κάνει ένας στους δύο Γερμανούς

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό των ΜΜΕ του ομίλου Funke

Περικοπές στις διακοπές κάνει ένας στους δύο Γερμανούς

Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 42% των Γερμανών δεν μπορούν να πληρώσουν φέτος για τις διακοπές τους εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού. Συντομότερες διακοπές χωρίς πολλές ανέσεις.

Αιτία είναι οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, απόρροια του πληθωρισμού στη Γερμανία, που επιμένει να κινείται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα πάνω από 6%, παρά τις μειώσεις των τελευταίων μηνών.

Ένας στους τρεις Γερμανούς που έχει ήδη πάει ή σχεδιάζει να πάει διακοπές περικόπτει πάντως τις δαπάνες που προορίζονται για την θερινή ξεκούρασή του. Ένας στους δύο δηλώνει ότι έχει μειώσει τη διάρκεια των διακοπών, έχει επιλέξει πιο οικονομικά θερινά καταλύματα ή επιλέγει κοντινούς και φθηνότερους προορισμούς σε σχέση με το παρελθόν. Όσο για τις περικοπές, εστιάζονται κυρίως στα έξοδα για φαγητό.

Η εικόνα για τις διακοπές των γερμανικών οικογενειών. Με οικονομία κάνει φέτος διακοπές το ένα τρίτο των οικογενειών με παιδιά σχολικής ηλικίας, με την πλειοψηφία των γονέων να δηλώνουν ότι είναι σε θέση ακόμη να πληρώσουν για ημερήσιες, εκδρομές, δραστηριότητες με τα παιδιά ή παιδικές κατασκηνώσεις. Ένας στους δέκα δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει φέτος το καλοκαίρι για τις σχολικές διακοπές των παιδιών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.