Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Εurostat: Αύξηθηκε το 2022 η παραγωγή μπύρας στις χώρες της Ε.Ε

Ανοδικά κινήθηκε το 2022 η παραγωγή μπύρας στις χώρες της Ε.Ε., με τη Γερμανία να διατηρεί τα σκήπτρα ως η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή του δημοφιλούς ποτού. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, πέρυσι οι χώρες της Ε.Ε. παρήγαγαν σχεδόν 34,3 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με αλκοόλ και 1,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχε αλκοόλ λιγότερο από 0,5% ή δεν είχε καθόλου αλκοόλη.

Συγκριτικά με το 2021, η παραγωγή μπύρας με αλκοόλ στην Ε.Ε. ενισχύθηκε κατά 7%, αγγίζοντας σχεδόν τα προ πανδημίας επίπεδα (2019) οπότε η παραγωγή είχε διαμορφωθεί στα 34,7 δισ. λίτρα. Όσον αφορά τη μπύρα χωρίς αλκοόλ, η παραγωγή παράμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το 2021.
Η Γερμανία κορυφαία χώρα – παραγωγός

Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η Γερμανία διατήρησε τα ηνία το 2022 ως κορυφαία χώρα-παραγωγός με 7,6 δισ. λίτρα, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από το 22% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε. Με άλλα λόγια, περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν αλκοόλ και παράγονται στην Ε.Ε. έχουν ως χώρα προέλευσης τη Γερμανία.




Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ισπανία με 3,9 δισ. λίτρα (πάνω από το 11% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε.) και έπονταν: η Πολωνία με 3,7 δισ. λίτρα (11%), η Ολλανδία με 2,6 δισ. λίτρα (σχεδόν 8%) και η Γαλλία και η Ιταλία, αμφότερες με 2 δισ. λίτρα (6%).
Ποια χώρα έχει τα σκήπτρα στις εξαγωγές

Η Ολλανδία, όπως και τα προηγούμενα έτη, διατήρησε και το 2022 τα ηνία στις εξαγωγές μπύρας με αλκοόλ. Συγκεκριμένα εξήγε συνολικά 2,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας με αλκοόλ πέρυσι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 27% των συνολικών εξαγωγών μπύρας στην Ε.Ε.. Την ίδια χρονιά η Γαλλία ήταν η χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές μπύρας με αλκοόλ, με 0,9 δισ. λίτρα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο βασικός εξαγωγικός προορισμός

Σε ό,τι αφορά τους κύριους προορισμούς των εξαγωγών μπύρας σε χώρες εκτός Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τις βασικές αγορές και ακολουθεί η Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.