Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Νέα Υόρκη: Εκδήλωση του HACF προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας

Εκδήλωση προς τιμήν της Μαρίας Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της, διοργανώνει, στις 27 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, το Hellenic-American Cultural Foundation (HACF).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Merkin Concert Hall του Kaufman Music Center για να μνημονευθεί η ζωή και η λάμψη της στη σκηνή, ως αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια της όπερας.

«Θα γιορτάσουμε την εξαιρετική συμβολή της στον κόσμο της όπερας ως τραγουδίστρια και ηθοποιός μέσα από μια εξιστόρηση της αξιοσημείωτης καριέρας της, μια σειρά από αρχειακά αποσπάσματα ταινιών και ζωντανές εκτελέσεις αριών που έκανε διάσημες», δήλωσε το HACF.

Ο διάσημος συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης (Nicholas Gage), ο οποίος έγραψε τη βιογραφία της Κάλλας, θα προλογίσει την εκδήλωση της βραδιάς και θα παρουσιάσει το ιστορικό της καριέρας της, ενώ η καταξιωμένη πιανίστρια Μαρία Αστεριάδου (Maria Asteriadou) θα ηγηθεί ενός τρίο νέων Ελλήνων καλλιτεχνών: της μέτζο-σοπράνο Σοφίας Πελεκάση (Sophia Pelekasis), της πιανίστριας Γεωργίας Λαζαρίδου (Georgia Lazaridou) και του βιολονίστα Χριστόφορου Πετρίδη (Christoforos Petridis), οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο διάσημα έργα της Κάλλας.

Η Πελεκάση, φοιτήτρια στη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, έχει εμφανιστεί στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και σε όπερες στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Η Λαζαρίδου έχει δώσει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Διεθνές Φεστιβάλ Chetham και στο Weill Recital Hall του Carnegie Hall. Ο Πετρίδης αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εχει κερδίσει πολλά βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Musikverein της Βιέννης και στο Weill Recital Hall του Carnegie Hall.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας - ERT  Κατερίνα Χούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.