Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Καθιέρωση επιστολικής ψήφου στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού

Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν το απόγευμα από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την Νίκη Κεραμέως και τον Θοδωρή Λιβάνιο.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι με την επιστολική ψήφο που αποτελεί την «πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή και την αδράνεια των πολιτών», διευρύνεται το εκλογικό σώμα, σημειώνει το τηλεγράφημα προσθέτοντας ότι σύμφωνα με σχόλια αναλυτών στα ελληνικά ΜΜΕ η επιστολική ψήφος μπορεί να διευκολύνει πολλούς πολίτες, καθώς επί παραδείγματι οι απόδημοι Έλληνες θα έπρεπε να ταξιδέψουν μέχρι την πλησιέστερη διπλωματική αποστολή της χώρας για να ψηφίσουν, κάτι που μπορεί να απαιτεί έως και ένα πολύωρο ταξίδι. Η επιστολική ψήφος εξυπηρετεί όμως και εντός της ελληνικής επικράτειας, όπου πολλές φορές για να ασκήσει κάποιος το εκλογικό του δικαίωμα πρέπει να ταξιδέψει στην περιοχή που είναι εγγεγραμμένος η οποία δεν είναι πάντα εκεί όπου ζει και εργάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.