Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Βερολίνο: Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση εδώ και δεκαετίες

Deutschlandfunk: «Σχεδιάζεται η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση εδώ και δεκαετίες»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, η Πρόεδρος της Αστυνομίας του Βερολίνου, Barbara Slowik, αναμένει τη φετινή Πρωτοχρονιά τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση των τελευταίων δεκαετιών. 

Μετά και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πέρυσι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, φέτος έχουν επιστρατευτεί στο Βερολίνο έως και 2.500 αστυνομικοί από τα κρατίδια του Βερολίνου, της Σαξονίας και το κρατίδιο Sachsen-Anhalt, ενώ άλλοι 500 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σταθμούς τρένων και πάνω από 200 οχήματα θα περιπολούν, καθώς, όπως δήλωσε η Slowik, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή καθιστά φέτος την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη και περίπλοκη.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην πυρετώδη προετοιμασία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που προτίθενται με μια σειρά προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων να αποτρέψουν την επανάληψη βίαιων επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων. Λόγος γίνεται και για τη συζήτηση περί απαγόρευσης της χρήσης πυροτεχνημάτων και σημειώνεται ότι φέτος έχει απαγορευτεί η χρήση τους σε τρεις ζώνες στο Βερολίνο, σε συγκεκριμένες περιοχές των συνοικιών Neukölln και Schöneberg και στην Alexanderplatz. Τέλος, επισημαίνεται ότι ο νέος αστυνομικός νόμος που έχει τεθεί σε ισχύ επιτρέπει στους Αστυνομικούς να λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα κατά όσων προκαλούν επεισόδια, και να χρησιμοποιούν ακόμα και ηλεκτροσόκ, να μαγνητοσκοπούν με κάμερες σώματος σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης, ενώ προβλέπει και την προληπτική κράτηση για διάστημα έως και πέντε ημερών ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για ενδεχόμενη πρόκληση επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.