Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΣΟΚ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ: Αποχαιρετισμός στο Σάκη Κωνσταντάτο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ: Αποχαιρετισμός στο Διονύση (Σάκη) Κωνσταντάτο.

Η ελληνική παροικία στη Νυρεμβέργη, συγγενείς και φίλοι, πολιτικοί σύντροφοι αποχαιρετούν τον Σάκη κωνσταντάτο, πατέρα, εκπαιδευτικό, αγωνιστή στη ζωή, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νυρεμβέργη που έφυγε άδικα και τόσο νωρίς από κοντά μας. 

Σύντροφε Σάκη εμείς οι σύντροφοί σου αισθανόμαστε μεγάλο πόνο και θλίψη. Ο θάνατός σου συγκλόνισε όχι μόνο τους συντρόφους σου αλλά και ολόκληρη την ελληνική παροικία.

Θα μας λείψεις πολύ!

Ο Σάκης ήταν παιδί μεταναστών της πρώτης γενιάς. Μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη, εργάστηκε στα ελληνικά σχολεία ως εκπαιδευτικός κι εδώ δημιούργησε την οικογένειά του.

Πολύ νωρίς, μαθητής ακόμα, έδειξε το ενδιαφέρον του για την πολιτική και εντάχθηκε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Αργότερα αφού επέστρεψε στην πόλη μας, μετά από επιτυχείς σπουδές στην Ελλάδα, έγινε μέλος της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ.Την υπηρέτησε από υπεύθυνες θέσεις έχοντας για πολλά χρόνια την ευθύνη του Γραμματέα της οργάνωσης. Οι πολιτικές του πεποιθήσεις ήταν ξεκάθαρες. Με καθαρό μυαλό και χωρίς δογματισμό έμεινε πιστός στις ιδεολογικές του αρχές για το σοσιαλισμό. 

Αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά και στη δημοκρατική παράταξη. Οι λαογραφικοί σύλλογοι και η Ελληνική Κοινότητα της οποίας ήταν για πολλά χρόνια Πρόεδρος, ήταν το σπίτι του. Αγαπούσε τους ανθρώπους και ήθελε πάντα να βοηθάει τους συμπατριώτες του και όχι μόνο.

Ο σύντροφος Σάκης ήταν ένας απλός, ανοιχτός, λαΐκός, γελαστός και πάντα αισιόδοξος άνθρωπος. Ο χαρακτήρας του τον έκανε πολύ αγαπητό στους συμπατριώτες.  

Αγαπητέ Σάκη θα μας λείψεις αλλά δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Αποτελείς ήδη κομμάτι της ιστορίας του ελληνισμού της Νυρεμβέργης.

Καλό σου ταξίδι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.