Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Βαυαρία: Αυξήθηκαν τα ατυχήματα με e-scooters

Τα τροχαία ατυχήματα με τη συμμετοχή ηλεκτρονικών σκούτερ αυξήθηκαν και φέτος μαζικά στους δρόμους της Βαυαρίας. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ο αριθμός των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται e-scooters αυξήθηκε κατά 12,3% σε 1.216 (μέχρι το τέλος Οκτωβρίου), όπως ανακοίνωσε το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν αιτήματος του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Ο αριθμός των τραυματισμών αυξήθηκε επίσης κατά 11,7%. Συνολικά, 1.148 άτομα τραυματίστηκαν σε πτώσεις και συγκρούσεις, ενώ 947 από τους τραυματίες επέβαιναν σε e-scooter.

Λιγότεροι οι οδηγοί e-scooter υπό την επήρεια αλκοόλ

Υπήρξε επίσης ένας θάνατος φέτος - ένος οδηγού ηλεκτρονικού σκούτερ που προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοίχο σε μετρό. Το 2022 είχαν σημειωθεί δύο θάνατοι και ο αριθμός των ατυχημάτων και των τραυματισμών είχε επίσης αυξηθεί απότομα το 2022.

Φέτος, τουλάχιστον ο αριθμός των οδηγών που ενεπλάκησαν σε ατύχημα με ηλεκτρικό σκούτερ υπό την επήρεια αλκοόλ μειώθηκε - κατά 13% σε 139. Αντίθετα, ο αριθμός των οδηγών που ενεπλάκησαν σε ατυχήματα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών αυξήθηκε από 4% σε 10% μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Πηγή: dpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.