Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Απεργία των ΜΜΜ σε 80 πόλεις της Γερμανίας

Σε 80 περίπου πόλεις το συνδικάτο Verdi έχει καλέσει τους εργαζόμενους στις δημοτικές και δημόσιες επιχειρήσεις ΜΜΜ σε απεργία και στάση εργασίας για την ερχόμενη Παρασκευή. 

Μερικές από τις πόλεις που τα ΜΜΕ (Λεωφορεία, μετρό και τραμ) θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Σημειώνεται ότι στη Βαυαρία δεν θα απεργήσουν τα ΜΜΜ.

Εσση

Επηρεάζονται κυρίως οι πόλεις Κάσελ, Βισμπάντεν, Φρανκφούρτη και Όφενμπαχ

Βάδη Βυρτεμβέργη

Στη Στουτγάρδη, την Καρλσρούη, το Χάιλμπρον, το Φράιμπουργκ, το Μπάντεν-Μπάντεν, το Έσλινγκεν και την Κωνσταντία 

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Στην απεργία θα συμετέχουν η Duisburger Verkehrsgesellschaft, η Rheinbahn (Düsseldorf), WSW mobil (Wuppertal), η Stadtwerke Solingen GmbH (Solingen), Stadtwerke Remscheid GmbH (Remscheid), η Kölner Verkehrs-Betriebe, η Stadtwerke Bonn GmbH (SWB), η Ruhrbahn (Essen) και η Stadtwerke Münster.

Στο Αμβούργο, περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι της Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein VHH πρόκειται να απεργήσουν όλη την ημέρα. 

Βρέμη και Κάτω Σαξονία: Σύμφωνα με το ver.di, επηρεάζονται έξι δημοτικές επιχειρήσεις στην Κάτω Σαξονία και μία στη Βρέμη. Στην Κάτω Σαξονία απεργούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών Braunschweiger Verkehrsgesellschaft, Göttinger Verkehrsbetriebe, Osnabus και SWO-Mobil στο Osnabrück, Stadtbus Goslar, Üstra Hannover και Wolfsburger Verkehrsgesellschaft, ενώ στη Βρέμη απεργούν οι εργαζόμενοι της Bremer Straßenbahn AG. 

Βερολίνο και Βρανδεμβούργο. Στο Βερολίνο, η προειδοποιητική απεργία θα διαρκέσει από την έναρξη των εργασιών νωρίς το πρωί έως τις 10 π.μ., ανακοίνωσε το συνδικάτο. Περιορισμοί πρέπει να αναμένονται και μετά το πέρας αυτής της ώρας. Στο Βρανδεμβούργο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα απεργήσουν όλη την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.