Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Τα Θεοφάνια στη Φωνή της Ελλάδας

Η Φωνή της Ελλάδας, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, γιορτάζει τα Θεοφάνια με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που θα μεταφέρει νοερά τους ακροατές -τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο- στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, η Φωνή της Ελλάδας μεταδίδει αφιερωματικές εκπομπές με κάλαντα, ήθη και έθιμα ακόμη και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, παραδοσιακή λαϊκή μουσική και τραγούδια.

Στις 06:00, η ημέρα αρχίζει με κάλαντα των Θεοφανίων απ’ όλη την Ελλάδα που έχει συγκεντρώσει η Μαρία Κουτσιμπύρη στην εκπομπή «Τα ξωτικά της Παράδοσης».

Από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, μεταδίδονται η λειτουργία των Θεοφανίων, ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στον Πειραιά.

Στις 12:00, ο Αντώνης Καραγιαννάκης στη δίωρη εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» παρουσιάζει, με συνοδεία ξεχωριστών τραγουδιών, ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα, όπως τα «Ραγκουτσάρια», τα «Φωτοκόλυβα», το «Γιάλα Γιάλα», την «Καμήλα», τα «Σάγια» και πολλές άλλες παραδόσεις των Θεοφανίων.

Στις 14:00, ο Θανάσης Χούπης μάς ταξιδεύει στα νησιά της άγονης γραμμής της πατρίδας μας και σε γραφικές κοινότητες της Κύπρου, στην εκπομπή «Έλληνες παντού».

Στις 15:00, ο Γιάννης Παπουτσάκης, στην εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό», μας κρατά συντροφιά με ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια για την ημέρα αυτή.

Στις 17:00, ο Θέμης Ροδαμίτης, στην εκπομπή «Η δική μας πόλη», πραγματοποιεί ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό, συνομιλώντας με συμπατριώτες μας από τον Παλαμά Καρδίτσας και το Ληξούρι Κεφαλονιάς, μέχρι τη Λίμνη Ευβοίας και την Καρίτσα Ιωαννίνων.

Τέλος, στις 21:00, η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου» κάνει στάση στη Φωνή της Ελλάδας με ένα δίωρο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/

Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».

Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.