Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Γερμανία / κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στα ΜΜΜ

Ακυρώθηκαν περισσότερες από 250 πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Από τις περίπου 650 προγραμματισμένες απογειώσεις και προσγειώσεις της Τετάρτης, περισσότερες από 250 πτήσεις ακυρώθηκαν, δήλωσε το πρωί εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Mονάχου. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η χειμερινή υπηρεσία θα διασφαλίσει ότι ένας διάδρομος θα είναι πάντα ανοιχτός.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι αναμένονται σημαντικοί περιορισμοί στην εκτέλεση των πτήσεων μέχρι πιθανώς το μεσημέρι της Τετάρτης. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεών τους από τις αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη Lufthansa, έχει "μειώσει σημαντικά ολόκληρο το πρόγραμμα πτήσεων για πτήσεις μικρών και μεγάλων αποστάσεων".

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης η χειμερινή υπηρεσία και οι συνάδελφοι είναι έτοιμοι να αποπαγοποιήσουν τα αεροσκάφη. "Συνιστούμε επίσης σε όλους τους επιβάτες να φτάσουν εγκαίρως".

Περισσότερες από τις μισές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχουν ήδη ακυρωθεί. Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί εκπρόσωπος της Fraport, σχεδόν 600 από τις 1.047 προγραμματισμένες πτήσεις είχαν ακυρωθεί μέχρι το μεσημέρι. Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα ακυρωθούν κι άλλες, καθώς η εταιρεία περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός. 

Το αεροδρόμιο του Saarbrücken ανακοίνωσε από εχθές ότι θα ακυρώσει εντελώς τις πτήσεις του την Τετάρτη. Η προβλεπόμενη χιονόπτωση και η παγωμένη βροχή θα επηρεάσουν επίσης την αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο BER της πρωτεύουσας του Βερολίνου. Αρκετές πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί για την Τετάρτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Περιορισμοί στις περιφερειακές και υπεραστικές μεταφορές

Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στις περιφερειακές και υπεραστικές μεταφορές σε ολόκληρη τη Γερμανία. Όσοι επιβάτες επιθυμούν να αναβάλουν το ταξίδι τους λόγω του καιρού μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριό τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία. 

Ως προληπτικό μέτρο, η DB έχει περιορίσει τη μέγιστη ταχύτητα των τρένων ICE στα 200 χιλιόμετρα την ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bahn.

Πηγή: Tagesschau

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.