Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Λιγότερα από ποτέ τα φαρμακεία στη Γερμανία

Συνολικά, στο τέλος του περασμένου έτους υπήρχαν 17.571 φαρμακεία σε όλη τη χώρα - σχεδόν 500 λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα

Ο αριθμός των μικρών φαρμακείων στη Γερμανία έχει πέσει κάτω από το όριο των 10.000 για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανών Φαρμακοποιών (ABDA).

«Για πρώτη φορά, ο αριθμός των μεμονωμένων φαρμακείων χωρίς υποκαταστήματα, έπεσε κάτω από το όριο των 10.000 (9.645)», αναφέρει η ABDA. Με 21 φαρμακεία ανά 100.000 κατοίκους, η Γερμανία είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 32 φαρμακείων.

Συνολικά, στο τέλος του περασμένου έτους υπήρχαν 17.571 φαρμακεία σε όλη τη χώρα – σχεδόν 500 λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με την ABDA, πρόκειται για την «μεγαλύτερη ετήσια μείωση του αριθμού των φαρμακείων στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας». Για 559 λουκέτα , υπήρξαν μόλις 62 νέα ανοίγματα το 2023.

«Πολλοί ιδιοκτήτες θα έπρεπε να τα παρατήσουν γιατί η οικονομική τους βάση έχει μειωθεί δραστικά, αν και την ίδια περίοδο το κόστος στα φαρμακεία αυξήθηκε ακόμη και κατά 60% , δήλωσε η πρόεδρος της ABDA Γκαμπριέλε Ρεγκίνα Οβερβιένιγκ . Τα φαρμακεία διασφαλίζουν την παροχή φαρμάκων κοντά στο σπίτι για ολόκληρο τον πληθυσμό και αποτελούν «αναπόσπαστο μέρος κάθε κοινότητας», εξήγησε η ένωση.

Η Οβερβιένιγκ κάλεσε τους πολιτικούς να παρουσιάσουν έναν νόμο για τη διάσωση των φαρμακείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.