Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Γερμανία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς

Στο Βερολίνο οι διοργανωτές πραγματοποίησαν τον σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας γύρω από το κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου

Foto από συγκέντρωση στο Μόναχο

Με στόχο να ταρακουνήσουν τα δημοκρατικά κόμματα ώστε να αντιδράσουν κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο (η αστυνομία ανακοίνωσε 150.000 άτομα) και μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση της συμμαχίας «Χέρι με Χέρι» και με βασικό σύνθημα «Εμείς είμαστε το ανάχωμα» ήταν στο Βερολίνο.

Για τις διαδηλώσεις έχουν συντονιστεί περισσότερες από 1.700 οργανώσεις, με στόχο οι αντιδράσεις κατά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) να κλιμακωθούν και να διευρυνθούν το προσεχές διάστημα.

Στη σημερινή διαδήλωση πάντως έδωσαν  το «παρών» πολλά στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και της Αριστεράς, ενώ τις κινητοποιήσεις εναντίον της ακροδεξιάς χαιρέτισαν χθες από τη Βουλή τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Εκτός από το Βερολίνο, διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί για σήμερα και αύριο στη Φρανκφούρτη, στη Δρέσδη, στο Πότσνταμ και σε άλλες πόλεις.

Πηγή: Τagesschau


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.