Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Bundesliga: Μπλόκαραν την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων

Bundesliga και DFL μπλόκαραν την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων

Αιτία στάθηκε η σφοδρή κι επίμονη αντίδραση των φιλάθλων, με αποτέλεσμα η DFL να διακόψει τις διαπραγματεύσεις

Οι Γερμανοί φίλαθλοι νίκησαν στη μάχη που έδωσαν, πετώντας στους αγωνιστικούς χώρους διάφορα αντικείμενα και ειδικά… μπάλες του τένις!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της γερμανικής Λίγκας (DFL), σε έκτακτη συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, αποφάσισε «ομόφωνα» να μη συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, μια θετική συνέχιση της διαδικασίας δεν φαίνεται πλέον εφικτή», παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής της Deutsche Fussbal Liga (DFL), Χανς-Γιοάχιμ Βάτσκε.

Ο Βάτσκε υπογράμμισε τις ολοένα αυξανόμενες διαμαρτυρίες του κοινού που, μέσω της ρίψης αντικειμένων στο τερέν, είδε τις τελευταίες εβδομάδες να διακόπτονται αρκετοί αγώνες, με τις συνεχείς διαμαρτυρίες να θέτουν σε κίνδυνο «την εξέλιξη των αγώνων και την ακεραιότητα της διοργάνωσης».

Αν και τον Δεκέμβριο τα δύο τρίτα των συλλόγων είχαν πάρει θέση υπέρ της εισόδου ιδιωτών επενδυτών, με ποσοστό έως 8%, από τα έσοδα τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγών, για πάνω από είκοσι χρόνια, τελικά η Λίγκα αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, αναγνωρίζοντας ότι «πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η επιστροφή των αγώνων στην κανονικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.