Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων μετατρέπεται η έδρα του Thomas Cook

Σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων μετατρέπονται τα πρώην κεντρικά γραφεία του Thomas Cook, στο Oberursel της Έσσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η έδρα της δεύτερης, μεγαλύτερης, κάποτε, τουριστικής εταιρίας στον κόσμο, πρόκειται να μετατραπεί σε ένα τεράστιο κέντρο ασύλου, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 400 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η αναδιαμόρφωση του κτιρίου, στο οποίο κάποτε απασχολούνταν περίπου 2.000 άτομα, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν εξακολουθούν να γίνονται εργασίες, να τοποθετούνται κουκέτες και να αφαιρούνται έπιπλα και είδη γραφείου.

Εν τω μεταξύ, η τοποθεσία του κτιρίου στο Oberursel-Stierstadt προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Η περιοχή έχει περίπου 5.500 κατοίκους και η άφιξη 400 προσφύγων έχει προκαλέσει κάποια αβεβαιότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το τοπικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανησυχία ότι οι διάφορες τοπικές υποδομές, όπως οι παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί, θα μπορούσαν να δεχθούν πιέσεις λόγω του αυξημένου αριθμού παιδιών, που θα κληθούν να φιλοξενήσουν.

Το κοινό έχει μέχρι στιγμής ενημερωθεί ελάχιστα για τη νέα χρήση του κτιρίου. Ο Stefan Beitlich, μέλος του τοπικού συμβουλίου του Oberursel-Stierstadt, εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές παρασκηνιακές πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Ο Alexander Wächtershäuser, εκπρόσωπος της περιφέρειας Hochtaunus, εξήγησε, μιλώντας στην Bild ότι το κατάλυμα δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην περιφέρεια. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει επί του παρόντος πρόσβαση.

“Η δομή φιλοξενίας δεν έχει ακόμη παραδοθεί στην περιφέρεια. Θα θέλαμε να είχαμε θέσει τη δομή σε λειτουργία νωρίτερα, καθώς οι επιλογές διαμονής στην περιοχή έχουν εξαντληθεί, κι αυτό θα είχε διευκολύνει πολύ την κατάσταση”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πληροφορίες θα δοθούν στο κοινό σύντομα.

Η περιοχή Hochtaunus δέχεται 30 πρόσφυγες την εβδομάδα και η στέγαση είναι σπάνια και υπερτιμημένη. “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, όπως τόσοι πολλοί δήμοι βρισκόμαστε στα όρια των δυνατοτήτων μας”, πρόσθεσε ο κ.  Wächtershäuser.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Thomas Cook, ο παλαιότερος ταξιδιωτικός όμιλος στον κόσμο, μετά από 178 χρόνια λειτουργίας, χρεοκόπησε πριν από πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.