Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Aγωγές αποδήμων κατά του ΥΠ.ΕΣ. για τη διαρροή e-mails

Από χθες μέχρι σήμερα, έχουν κατατεθεί 30 αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών από απόδημους, που ζουν σε Ολλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, ΗΠΑ και Αυστραλία, σύμφωνα με τον συνήγορο, Βασίλη Σωτηρόπουλο.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε πως οι αγωγές στρέφονται κατά τους ΥΠ.ΕΣ., και όχι κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου, απαιτώντας να αποζημιωθούν, γιατί δεν προστατεύτηκαν τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν για να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Ο δικηγόρος σημείωσε πως οι αγωγές έγιναν από απόδημους, οι οποίοι ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες από ορισμένους και για τις λίστες για τις εκλογές που έρχονται. «Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το email τους από την κυρία Ασημακοπούλου».

Εξώδικα και αγωγή κατά της Ασημακοπούλου

Ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε πως έχουν αποσταλεί εξώδικα στην κ. Ασημακοπούλου, η οποία καλείται να δώσει απαντήσεις για ποιον λόγο κατείχε στοιχεία εκλογέων. Τέλος, τόνισε πως οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποτελούν απόρρητα στοιχεία και δεν χορηγούνται στα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.