Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

RND: Η Ελληνική Αστυνομία κατάσχει χιλιάδες πλαστά διαβατήρια

 Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND): «Η μέθοδος των διακινητών με τα αεροπλάνα διακοπών: Η Ελληνική Αστυνομία κατάσχει χιλιάδες πλαστά διαβατήρια»

«Μετά από μυστικές έρευνες μηνών, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε πλήγμα σε βάρος της εγκληματικότητας των διακινητών. Οι Αρχές ανακάλυψαν τέσσερα παράνομα εργαστήρια εκτύπωσης, στα οποία παράγονταν πλαστά διαβατήρια, που παραπλανούσαν ως γνήσια. Θα χρησιμοποιούνταν από μετανάστες σε νησιά για να επιβιβαστούν παράνομα σε αεροπλάνα μαζί με πολυάριθμους τουρίστες.»

Η ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα αναφέρεται στην εξάρθρωση από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη Europol, κυκλώματος πλαστογράφησης διαβατηρίων και ταυτοτήτων, που στόχο είχε τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδίως στη Γερμανία. Η ανταπόκριση σημειώνει ότι η επιτυχία των Αρχών έρχεται μετά από πολύμηνες έρευνες και περιγράφει τη μέθοδο που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, το οποίο επιχειρούσε κυρίως τους θερινούς μήνες να διευκολύνει τους παράτυπους μετανάστες να επιβιβαστούν σε πτήσεις από ελληνικά νησιά, όπου υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση και οι έλεγχοι στα αεροδρόμια είναι συχνά πιο χαλαροί. Λόγος γίνεται για την υψηλή ποιότητα των πλαστογραφημένων ταξιδιωτικών εγγράφων, που παραπλανούσαν ως γνήσια, αλλά και για τα παράνομα εργαστήρια εκτύπωσης τέτοιων εγγράφων που βρέθηκαν στην Αθήνα, ενώ τονίζεται ότι οι διακινητές πρόσφεραν «πακέτα» στους παράτυπους μετανάστες, που περιελάμβαναν πλαστά έγγραφα και αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Η ανταπόκριση επισημαίνει, τέλος, ότι πέρυσι 16.500 άνθρωποι, που είχαν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες στην Ελλάδα, αιτήθηκαν για δεύτερη φορά άσυλο στη Γερμανία και μόνο οι 2.300 εξ’ αυτών απελάθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.