Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα

Το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου « Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα

“Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου” είπαν οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου στους συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα, κατά τη συμμετοχή και εισήγησή τους στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με τον ομώνυμο τίτλο, που διεξήχθη στην Πάτρα από τις 17 ως τις 20 Απριλίου, με πρωτοβουλία του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Μια ομάδα έξι μαθητών/τριών της Α’ Λυκείου και τρεις καθηγήτριες, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, μετέβησαν στην Πάτρα και εκπροσώπησαν το Σχολείο στο εν λόγω Συνέδριο, όπου παρουσίασαν δυο εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της Σχολικής χρονιάς 2023-2024. Το θέμα τους αφορούσε τον μεγάλο Έλληνα Μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, που έζησε, δίδαξε και μεγαλούργησε στο Μόναχο και από αυτόν ονοματοδοτήθηκε το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου σε “Constantin Caratheodory”.

Οι εργασίες με τίτλους “Στα μονοπάτια της ζωής και του έργου του Constantin Caratheodory” και “ Μοναχο: Πόλη σταθμός για τον κορυφαίο Έλληνα Επιστήμονα “Constantin Caratheodory” είχαν την μορφή ψηφιακής αφήγησης σε συνδυασμό με δραματοποιήσεις και σκηνές από τα σημεία της πόλης του Μονάχου, όπου έζησε και δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή. Παρουσιάστηκαν μέσω των ψηφιακών εφαρμογών Bookcreator και Thinglink και κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς και το χειροκρότημα του κοινού του Συνεδρίου. 

Οι μαθητές/τριες, παρά το άγχος και την απαιτητική δουλειά, δήλωσαν πολύ χαρούμενοι που παρέστησαν στο Συνέδριο, όπου έζησαν μια νέα εμπειρία, αλληλεπίδρασαν με συμμαθητές τους από την Ελλάδα, απέκτησαν, με βιωματικό τρόπο, ποικίλες δεξιότητες, και έκαναν”φίλο” και “ήρωά” τους τον σπουδαίο Έλληνα Επιστήμονα της Διασποράς, διερευνώντας τα μονοπάτια  της ζωής και του έργου του,  σε συνδυασμό με το όνομα και την Ιστορία του Σχολείου τους. 

Οι εκπαιδευτικοί, που εμψύχωσαν τους μαθητές/τριες και τους συνόδευσαν στο Συνέδριο, είχαν την ευκαιρία να τους διδάξουν έξω από την Σχολική Τάξη, να συνεργαστούν μαζί τους και να ενισχύσουν την αυτενέργεια και τη δημιουργικότητά τους.

Οι διοργανωτές του Συνεδρίου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα την αποστολή του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου “Constantin Caratheodory”, καθώς ήταν το μοναδικό Σχολείο από την Ομογένεια που συμμετείχε με εισήγηση  στο Συνέδριο.

Η ομάδα του Σχολείου αποτελούνταν από τους μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου: Σαράντη Βατικιώτη, Αθανάσιο Βέρμπη, Ευτυχία Κακαβάνου, Ηλιάνα Κωνσταντινίδου, Αλεξάνδρα Παπαλίτσα, Βερονίκη Παυλίδου και τις Φιλολόγους του Σχολείου, Μαρία Γραφιαδέλλη, Ρεβέκκα-Μαρίνα Παναγή, Αγορίτσα Σκαμπαρδώνη.

Φωτογραφίες 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.