Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Handelsblatt: Πειραματικό εργαστήριο για τον τουρισμό η Ρόδος

Handelsblatt «O ταξιδιωτικός προορισμός της Ρόδου μετατρέπεται σε πειραματικό εργαστήριο  για τον τουρισμό»

H Eλληνική Κυβέρνηση και η TUI αναπτύσσουν στη Ρόδο από κοινού προγράμματα για φιλικό προς το κλίμα και τους φυσικούς πόρους τουρισμό. Τα ξενοδοχεία πρόκειται να εκσυγχρονιστούν με κρατικές επιδοτήσεις».

Σε δημοσίευμα του Gerd Höhler γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα „Co-Lab Rhodos“, το οποίο, όπως υπογραμμίζεται, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού στη Ρόδο, σε συνεργασία του τουριστικού ομίλου Tui με την Ελληνική Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.   Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον CEO της TUI, Sebastian Ebel, το εν λόγω πρόγραμμα δεν πρόκειται να εστιάσει μόνο στο περιβάλλον, αλλά να συνδυάσει την κοινωνική, οικολογική και οικονομική βιωσιμότητα. 

Το δημοσίευμα επίσης εστιάζει στα φιλόδοξα σχέδια που τίθενται μέσω του προγράμματος „Co-Lab Rhodos“, ήτοι τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο  νησί της Ρόδου από άτομα με αναπηρία, τη μείωση του πλαστικού, την αύξηση της αγροτικής παραγωγής, με απώτερο στόχο το 2030 να καταστεί η Ρόδος κλιματικά ουδέτερη.  Αρχικά, όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, θα αντικατασταθεί ο στόλος των λεωφορείων της Ρόδου με ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση θα διαθέσει 600 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και 50 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων.

Στη συνέχεια φιλοξενούνται εκ νέου δηλώσεις του CEO της TUI, ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στόχο του προγράμματος αποτελεί η αντιμετώπιση των προκλήσεων σε συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα χαίρει ευρείας αποδοχής από όλους. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα στηρίζουν ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.