Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Δημοσίευμα ΕΡΤ για συγκεντρώσεις γονέων στο Γεν. Προξενείο Μονάχου

Δημοσίευση της ΕΡΤ με ανταπόκριση του δημοσιογράφου Γιώργου Παππά για τις συγκεντρώσεις γονέων του Αριστοτέλης έξω από το Γεν. Προξενείο Μονάχου.

Δυναμικές κινητοποίησεις γονέων στο Προξενείο Μονάχου – Ζητούν ενημέρωση για την τύχη του μεγαλύτερου σχολείου εκτός Ελλάδας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις με παραστάσεις και συγκεντρώσεις στο Γενικό Προξενείο Μονάχου προχωρούν οι γονείς μαθητών ζητώντας ενημέρωση για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείο «Αριστοτέλης». Το συγκεκριμένο σχολείο είναι η μεγαλύτερη σχολική μονάδα εκτός ελληνικής επικράτειας, στεγάζει περίπου 400 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και άλλους τόσους που επισκέπτονται τα εβδομαδιαία τμήματα ελληνικής γλώσσας. Τα ελληνικά σχολεία στη Βαυαρία επιδοτούνται σχεδόν 70% από τη βαυαρική κυβέρνηση.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Σήμερα το μεσημέρι ομάδα γονέων συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου Μονάχου, τον οποίο όμως αναγκάστηκαν να εκκενώσουν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας που κάλεσε ο Γενικός Πρόξενος, Βασίλειος Γκουλούσης. Οι γονείς παραμένουν συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Προξενείο. «Δεν θα φύγουμε από εδώ, αν δεν επικοινωνήσουμε απ΄ευθείας με το υπουργείο Παιδείας», είπαν στην ΕΡΤ.

Αντίστοιχη κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει και την περασμένη Δευτέρα, αλλά το μόνο που απέσπασαν ήταν η δήλωση υπαλλήλου του Προξενείου ότι «ο Γενικός Πρόξενος είναι αναρμόδιος» για το θέμα, μολονότι όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια φέρουν την υπογραφή του εκάστοτε Γενικού Προξένου. «Αναρμοδιότητα» δήλωσε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, όπως είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Ηρώ Κωστράκη.

Για το λόγο αυτό, οι γονείς ζητούν την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου.

Το σχολείο μπορεί να παραμείνει στο σημερινό κτίριο μέχρι τον Ιούλιο του 2025. Αλλά για την περαιτέρω παραμονή του εκεί έπρεπε ήδη να υπογραφεί επιμήκυνση του συμβολαίου τον Ιούλιο του 2023, το οποίο δεν έπραξε το Γενικό Προξενείο Μονάχου. Η διαπραγμάτευση για νέο συμβόλαιο, που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, δεν έχει ευοδωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για σχολικό κτίριο είναι δύσκολη στην ακριβή αγορά ακινήτων του Μονάχου και η μετατροπή άλλου κτιρίου σε σχολική μονάδα θα είναι κοστοβόρα.

Για το λόγο αυτόν, οι γονείς ανησυχούν ότι το σχολείο «Αριστοτέλης» θα βρεθεί «στον αέρα» μετά τη λήξη του σημερινού συμβολαίου. Για το λόγο αυτό ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας για την πορεία του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.