Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Βερολίνο: Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συμπλοκή ελλήνων φιλάθλων

Tagesschau: «Βερολίνο: Δύο συμπλοκές στο πλαίσιο του τουρνουά της Euroleague -μία σε ξενοδοχείο και μία σε σιδηροδρομικό σταθμό του S-Bahn»

«Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια δύο συμπλοκών, μία εκ των οποίων στον σιδηροδρομικό σταθμό Prenzlauer Allee.»

                                                                    Βίντεο ιδιώτη 

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Γερμανικής Ραδιοφωνίας, σημειώνει ότι σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας στο ραδιοφωνικό σταθμό RBB, οπαδοί δύο ελληνικών συλλόγων μπάσκετ, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Βερολίνο για το τουρνουά Final Four της Euroleague, βρέθηκαν αντιμέτωποι στον σιδηροδρομικό σταθμό Prenzlauer Allee γύρω στις 23.00. Στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα και σπασμένα γυάλινα μπουκάλια. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επενέβησαν και προέβησαν σε εξακρίβωση στοιχείων 89 ατόμων. Ένα άτομο υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, αλλά δεν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του, ανέφερε η αστυνομία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Επίσης παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες σε άλλα δέκα άτομα που είχαν τραυματιστεί. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Prenzlauer Allee έχει κλείσει προς το παρόν και θα επανέλθει σε λειτουργία αργότερα.

Δήλωση Βρούτση για επεισόδια στο Βερολίνο

Επίσης, υπό τον ενδιάμεσο τίτλο «Και άλλη συμπλοκή στο Spandau», το δημοσίευμα αναφέρεται σε δεύτερο επεισόδιο μεταξύ οπαδών του μπάσκετ που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ξενοδοχείο Mercure, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Spandau, με την εμπλοκή περί των 50 ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των οποίων και αρκετοί θαμώνες του ξενοδοχείου.

Τέλος, σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση των δύο συμπλοκών αναπτύχθηκαν δυνάμεις περί των 180 αστυνομικών.

Στο θέμα αναφέρεται και η εφ/δα Bild με άρθρο υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 12 τραυματίες – Συμπλοκές οπαδών σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.