Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Πρώτη φορά θα σφυρίξει γυναίκα σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος

Γυναίκα διαιτήτρια ορίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα να διευθύνει τελικό του Κυπέλλου. Η Στεφανί Φραπάρ είναι εκείνη που θα σφυρίξει το Σάββατο (20:30) στο Παναθηναϊκός-Άρης στο Πανθεσσαλικό, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Η Γαλλίδα “ρεφ” είναι κατηγορίας elite και θα έχει για βοηθούς της τους συμπατριώτες της, Μικαέλ Μπερσεμπρού και Στίβεν Τορεγκρόσα. Τέταρτος θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Χαμίντ Γκεναουί και ο Κωνσταντίνος Ψάρρης.

Οι ιστορικές στιγμές για τη Φραπάρ

Το 2015 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ενώ το 2019 έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που κατάφερε να τις ανατεθούν αγώνες της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Λίγο αργότερα ανέλαβε μεταξύ άλλων τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, τον τελικό του UEFA Super Cup Ανδρών μεταξύ των Λίβερπουλ και Τσέλσι και το 2022 διαιτήτευσε στον τελικό του γαλλικού Κυπέλλου στο οποίο αγωνίστηκαν οι Ναντ και Νίς.

Τέλος συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, γράφοντας ξανά ιστορία, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε αγώνα της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.