Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Ο Γ. Παππάς στο Deutschlandfunk

Στο πλαίσιο αφιερώματος της Γερμανικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, συντάκτης στην εφημερίδα «Τα Νέα» και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Γερμανία, Γιώργος Παππάς, βρέθηκε προσκεκλημένος στην εκπομπή της Münkel Jana.

Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο φθινόπωρο, επεσήμανε ότι αποτελούν κεντρικό ζήτημα για τους Έλληνες υποψήφιους στις Ευρωεκλογές, με την αποκατάσταση των ζημιών να αποτελεί τόσο εθνικό όσο και ευρωπαϊκό ζήτημα, θέτοντας πιο έντονα στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Σε ό,τι αφορά την τραπεζική κρίση, τόνισε ότι δεν αποτελεί πλέον κεντρικό θέμα για τους Έλληνες, καθώς η ελληνική οικονομία τα τελευταία έτη παρουσιάζει ανάκαμψη, μη παραλείποντας να σχολιάσει ωστόσο πως οι συνέπειες της κρίσης επιβαρύνουν μέχρι σήμερα τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με το σοβαρό ζήτημα της ακρίβειας. Περαιτέρω, σύμφωνα με τον Γιώργο Παππά, το μεταναστευτικό αποτελεί κεντρικό ζήτημα για την Ελλάδα, όπως και για τη Γερμανία, ωστόσο το ζήτημα των απελάσεων τίθεται σε διαφορετική βάση, καθώς πραγματοποιούνται πολύ ευκολότερα στη Γερμανία, εν αντιθέσει με την Ελλάδα. Τέλος, σχετικά με τη χρεωκοπία του ομίλου FTI σχολίασε ότι αποτελεί θέμα βαρύνουσας σημασίας για την ελληνική πραγματικότητα, καθώς ο τουρισμός χαρακτηρίζεται ως η βαριά βιομηχανία της χώρας.

Όλη η συνέντευξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.