Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πιο ακριβές οι ταυτότητες από το 2025 στην Γερμανία

Σύμφωνα με τον σχςετικό Νόμο, κάθε Γερμανός είναι υποχρεωμένος να έχει έγκυρη ταυτότητα μόλις γίνει 16 ετών. Πρέπει επίσης να επιδεικνύετε το διαβατήριο ή η ταυτότητά του στις αρχές, όταν ζητηθεί για ταυτοποίηση. 

Από το επόμενο έτος, δεν θα χρειάζεται οπωσδήποτε δεύτερη επίσκεψη στα γραφεία πολιτών. Η ταυτότητα θα φτάνει πλέον ταχυδρομικώς απευθείας από το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο του Βερολίνου.


Όποτε λήξει πρέπει να γίνει αίτηση για νέα ταυτότητα. Για την έκδοση νέας ταυτότητας χρειάζονται δύο ραντεβού. Ένα για την αίτηση και ένα για την παραλαβή. Αυτό άλλαξε με νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2024.

Από το επόμενο έτος, δεν θα χρειάζεται οπωσδήποτε δεύτερη επίσκεψη στα γραφεία πολιτών. Η ταυτότητα θα φτάνει πλέον ταχυδρομικώς απευθείας από το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο του Βερολίνου. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλη τη Γερμανία από τον Μάιο του 2025. Αυτά είναι βασικά καλά νέα. Ωστόσο, ο πολίτης παρόλο που θα εξοικονομήσει χρόνο, θα πρέπει να βάλει πιό βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όποιος ζητήσει να του αποσταλεί η αιτούμενη ταυτότητα ή το διαβατήριο θα πρέπει να πληρώσει έως και 65% περισσότερο. Αυτό ανέφερε η Rheinische Post. Αντί των προηγούμενων 37 ευρώ για τους αιτούντες ηλικίας 24 ετών και άνω, θα πρέπει να πληρώσουν 52 ευρώ. Όσοι είναι κάτω των 24 ετών θα εξακολουθούν να πληρώνουν 22,80 ευρώ. Εάν τους αποσταλεί η ταυτότητά τους ταχυδρομικά, θα πρέπει να πληρώσουν 37,80 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρεώνει ταχυδρομικά έξοδα 15 ευρώ. Πάρα πολύ ακριβά, παραπονιούνται τα ομόσπονδα κρατίδια. Αλλά το υπουργείο Εσωτερικών δεν βλέπει κανένα λόγο να μην ζητά από τους πολίτες να πληρώσουν, σύμφωνα με την Rheinische Post. Αλλά γιατί είναι τόσο υψηλά τα ταχυδρομικά έξοδα;

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ;

Το υπουργείο δικαιολογεί το τέλος των 15 ευρώ με τα «πρόσθετα έξοδα» που προκύπτουν για την πρόσληψη κατάλληλης υπηρεσίας παράδοσης. Ένας διανομέας που πρέπει να πληροί ειδικές απαιτήσεις παράδοσης. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών υποθέτει ότι 2,4 εκατομμύρια Γερμανοί θα στέλνουν κάθε χρόνο τις ταυτότητές τους αντί να τις παραλαμβάνουν. Πολλαπλασιασμένο με 15 ευρώ, αυτό οδηγεί σε τέλη συνολικού ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.