Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

ARD: «Ο Scholz και η Faeser μεταβαίνουν στην περιοχή των πλημμυρών»

Όπως μεταδίδει η δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Νότια Γερμανία, ο Καγκελάριος, Olaf Scholz (SPD), και η Υπουργός Εσωτερικών, Nancy Faeser (SPD), επισκέπτονται σήμερα περιοχές της Βαυαρίας που επλήγησαν, προκειμένου, μαζί με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Markus Söder (CSU), και τον Υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου, Joachim Hermmann (CSU), να αποκτήσουν μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης και να συνομιλήσουν με μέλη των σωστικών συνεργείων. Αναμένεται δε να τους συνοδεύσει και η Πρόεδρος του Οργανισμού Τεχνικής Βοήθειας, Sabine Lackner.

Σημειώνουμε ότι οι «πλημμύρες του αιώνα», όπως τις χαρακτηρίζει ο γερμανικός Τύπος, έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπερχείλισαν ποτάμια -με τα μεγαλύτερα προβλήματα πλέον να εντοπίζονται στον Δούναβη- και έσπασαν φράγματα. Το Σάββατο εκτροχιάστηκαν βαγόνια αμαξοστοιχίας -χωρίς να υπάρξουν τραυματίες- σε περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης, εξαιτίας κατολίσθησης που προκλήθηκε από τη συνεχή βροχόπτωση. Στην Άνω Βαυαρία πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαινε ανετράπη, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης αγνοείται και, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, η Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ανασύρθηκε από πλημμυρισμένο υπόγειο στην περιοχή Pfaffenhofen  της Βαυαρίας η σορός μιας γυναίκας. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και μάλιστα ακόμα και σήμερα το πρωί σε ορισμένες περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση.

Στη δε Βαυαρία χρειάστηκε η επέμβαση των σωστικών συνεργείων με ελικόπτερο, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός, στην περιοχή Grünzburg ήταν αδύνατη η εκκένωση των κατοίκων με άλλο μέσο. Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Söder, κάλεσε τους πολίτες να ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις των Αρχών για εκκένωση οικισμών, και προέβλεψε ότι οι επιχειρήσεις των περίπου 40.000 μελών των σωστικών συνεργείων στις πλημμυρισμένες περιοχές της Βαυαρίας θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη, ενώ, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τους διασώστες στη Βαυαρία συνδράμουν και στρατιώτες της Bundeswehr. Πάντως, σύμφωνα με τη γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, και σήμερα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στη Νότια Γερμανία.

Επίσης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ χθες, Κυριακή, ο Καγκελάριος Scholz ευχαρίστησε τους διασώστες που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές και εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του πυροσβέστη σε επιχείρηση στην Άνω Βαυαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.