Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Bild: Ο Scholz έλαβε πληροφορία για επίθεση του Putin στο Βερολίνο

«Επίθεση-σαμποτάζ της Ρωσίας στη γερμανική πρωτεύουσα; Η γερμανική κυβέρνηση ερευνά εάν το ρωσικό κράτος θα μπορούσε να ευθύνεται για την πυρκαγιά στη γερμανική αμυντική εταιρεία Diehl στην περιοχή Lichterfelde του Βερολίνου στις αρχές Μαΐου».

Ο Paul Ronzheimer επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην εφημερίδα, βάσει των οποίων, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν ενημέρωση από ξένες μυστικές υπηρεσίες πως υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για ρωσική εμπλοκή στην εν θέματι πυρκαγιά. Ο Roderich Kiesewetter (CDU), μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε στη BILD ότι υπάρχουν ενδείξεις για δολιοφθορές που διαπράττει η Ρωσία σε έδαφος της ΕΕ, συμπληρώνοντας ότι, οι κρίσιμες υποδομές στη Γερμανία θα πρέπει να προστατεύονται καλύτερα.

Όπως επισημαίνεται, ο όμιλος Diehl περιλαμβάνει επίσης τη Diehl Defence, μια από τις μεγαλύτερες αμυντικές εταιρείες της Γερμανίας, η οποία παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως το σύστημα αεράμυνας IRIS-T, το οποίο παραδόθηκε και στην Ουκρανία. Ωστόσο, παραμένει ασαφές σε τι θα μπορούσε να αποσκοπεί η συγκεκριμένη δολιοφθορά, καθόσον στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται κυρίως εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Περαιτέρω, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι και από πλευράς ΝΑΤΟ έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία, η οποία εντείνει τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών της στο ευρωπαϊκό έδαφος του ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται να σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, δολιοφθορές, βίαιες επιθέσεις και κυβερνοεπιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.