Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

To Ελληνικό Λύκειο Μονάχου στο Φεστιβάλ ZAMAS 2024

To Ελληνικό Λύκειο Μονάχου ¨Constantin Carathèodory¨ στο Φεστιβάλ ZAMAS 2024 (Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024)

To Ελληνικό Λύκειο Μονάχου ¨Constantin Carathèodory¨ στο Φεστιβάλ ZAMAS 2024 (Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024)

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ZAMAS και σε συνεργασία με το  Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ», μαθητές και καθηγητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου ¨Constantin Carathèodory¨  παρουσίασαν σπονδυλωτή ψηφιακή αφήγηση, που δημιούργησαν κατά την εκπόνηση δυο καινοτόμων εκπαιδευτικών πολιτιστικών προγραμμάτων, το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα τη ζωή και το παγκόσμιας εμβέλειας έργο του σπουδαίου Έλληνα Μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Μόναχο και η διερεύνηση και δραματοποίηση της ζωής του υπήρξε μεγάλη πρόκληση για τους μαθητές του Ελληνικού Λυκείου της πόλης, καθώς από αυτόν ονοματοδοτήθηκε το Σχολείο. 

Στην μικρή και ζεστή αίθουσα προβολών του Φεστιβάλ, μαθητές, καθηγητές, Έλληνες και Γερμανοί επισκέπτες ακολούθησαν, μέσα από την ψηφιακή αφήγηση, με ενδιαφέρον, θαυμασμό  και συγκίνηση τα μονοπάτια της ζωής και της δράσης του σπουδαίου αυτού Έλληνα. 

Ο Διευθυντής και οι υπεύθυνοι καθηγητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου ευχαριστούμε το Ίδρυμα «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» για τη συνεργασία και  συγχαίρουμε θερμά  όλους τους μαθητές μας, που εργάστηκαν με ζήλο και μεράκι για την εκπόνηση αυτής της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.