Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Διακοπές στην Γερμανία ; Σύγκριση τιμών με χώρες στην Νότια Ευρώπη

Οι διακοπές στη νότια Ευρώπη και σε πολλές από τις γειτονικές χώρες της Γερμανίας είναι φθηνότερες από ό,τι στη Γερμανία.

Οι διακοπές στη νότια Ευρώπη και σε πολλές από τις γειτονικές χώρες της Γερμανίας είναι φθηνότερες από ό,τι στη Γερμανία.

Στους προορισμούς διακοπών της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, το επίπεδο τιμών για τις υπηρεσίες εστιατορίων και ξενοδοχείων είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), το επίπεδο τιμών στην Ιταλία ήταν το υψηλότερο μεταξύ επιλεγμένων προορισμών διακοπών στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη τον Απρίλιο του 2024. Ωστόσο, οι τιμές στα ιταλικά εστιατόρια και ξενοδοχεία εξακολουθούσαν να είναι κατά 5% χαμηλότερες από ό,τι στη Γερμανία.

Στην Κροατία οι τιμές ήταν 18% φθηνότερα για τους Γερμανούς τουρίστες και 21% φθηνότερα στη Μάλτα. Οι παραθεριστές στην Ελλάδα (-23%) και την Κύπρο (-24%) πλήρωσαν επίσης σημαντικά λιγότερα για υπηρεσίες εστιατορίων και ξενοδοχείων από ό,τι στη Γερμανία. 

Ακόμη φθηνότερα για τους Γερμανούς παραθεριστές στην Ισπανία (-26%), την Πορτογαλία (-32%) και την Τουρκία (-41%). 

Τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών από όλους τους επιλεγμένους προορισμούς διακοπών σημειώθηκαν στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης Αλβανία (-54%) και Βουλγαρία (-55%). Η διαμονή σε ξενοδοχεία και τα γεύματα σε εστιατόρια κοστίζουν εκεί λιγότερο από το μισό σε σχέση με τη Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.