Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Δημοσίευμα του RND για τον Αυγενάκη

Redaktions Netzwerk Deutschland : «Πώς ένας Έλληνας πολιτικός έχασε την πτήση του -και με αυτόν τον τρόπο τέλειωσε η καριέρα του»

Redaktions Netzwerk Deutschland : «Πώς ένας Έλληνας πολιτικός έχασε την πτήση του -και με αυτόν τον τρόπο τέλειωσε η καριέρα του»

Υπότιτλος: «Για τον Έλληνα πολιτικό Λευτέρη Αυγενάκη τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Πρώτα έχασε τη θέση του Υπουργού Γεωργίας και τώρα εκδιώκεται από το κοινοβούλιο. Ο λόγος είναι ο τρόπος που εξεμάνη στο αεροδρόμιο των Αθηνών, όπου και φέρεται να χαστούκισε κάποιον»

Άρθρο του Gerd Höhler αναφέρεται στο εν θέματι περιστατικό, σχολιάζοντας ότι άπτεται ζητημάτων πολιτικής κουλτούρας, η οποία χαρακτηρίζεται από πελατειακές σχέσεις και νεποτισμό στην Ελλάδα, τη χώρα που αρέσκεται να εξυμνείται ως ‘λίκνο της δημοκρατίας’. Εστιάζοντας στη φράση ‘ξέρετε ποιος είμαι;’, ο Höhler τονίζει ότι είναι σύνηθες στην Ελλάδα να την χρησιμοποιούν άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους ιδιαιτέρως σημαντικό, προσθέτοντας ότι πρόκειται για συμπεριφορά η οποία δεν είναι ανεκτή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Επίσης, στο δημοσίευμα εικάζεται ότι το ξέσπασμα του Λευτέρη Αυγενάκη ενδέχεται να σχετίζεται με την πρόσφατη απώλεια του υπουργικού του αξιώματος, καθώς, εάν κατείχε ακόμα το αξίωμά του ίσως και να είχε επιβιβασθεί, ενώ υπογραμμίζει ότι πρόκειται να αρθεί η βουλευτική του ασυλία.  Τέλος, στον αρθρογράφο δεν προκαλεί εντύπωση η αυξημένη απογοήτευση για την πολιτική στη ‘μητέρα πατρίδα της δημοκρατίας’, όπως φάνηκε και από τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.