Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Tageszeitung: «Διάσωση βρέφους στην Ελλάδα: Το ακριτικό νησί-πρότυπο»

«H περίπτωση μωρού πρόσφυγα που διασώθηκε στο νησί της Τήλου συγκινεί την Ελλάδα. Η δήμαρχος Μαρία Καμμά θα ήθελε να κάνει περισσότερα.»

«H περίπτωση μωρού πρόσφυγα που διασώθηκε στο νησί της Τήλου συγκινεί την Ελλάδα. Η δήμαρχος Μαρία Καμμά θα ήθελε να κάνει περισσότερα.»

Στον απόηχο της διάσωσης του βρέφους πρόσφυγα 50 ημερών στην Τήλο, ο Ferry Batzoglou, παρουσιάζει συνοπτικά το χρονικό της υπόθεσης και συνομιλεί με τη Δήμαρχο του νησιού, Μαρία Καμμά, η οποία διαβεβαιώνει ότι η Τήλος θα εξακολουθήσει να συνδράμει όσο το δυνατόν περισσότερο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τονίζοντας ότι «έτσι πρέπει να είναι μια κοινωνία ανθρώπων, αλλά σήμερα το αυτονόητο σπανίζει». Η δήμαρχος εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι οι πρόσφυγες που φθάνουν στην Τήλο, οδηγούνται απευθείας στους καταυλισμούς υποδοχής της Λέρου και της Κω, καθώς η ίδια θα ήθελε να μένουν στην Τήλο και να μπορούν να έχουν ένα μέλλον στο νησί -το οποίο γεμίζει από τουρίστες το καλοκαίρι και χρειάζεται εργατικά χέρια- όμως προσκρούει στην κυβερνητική προσφυγική πολιτική, σύμφωνα με την Μαρία Καμμά, η οποία έχει κάνει την Τήλο πρωτοπόρο σε πολλούς τομείς, όπως σημειώνει ο ανταποκριτής. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της πρωτοπορίας παραθέτει ο Ferry Batzoglou την ενεργειακή αυτάρκεια και την ανακύκλωση όλων των αποβλήτων και καταλήγει με την επισήμανση ότι ενδεχομένως αυτή η αντίληψη της Τήλου περί φιλοξενίας να αποτελέσει πρότυπο και για την υπόλοιπη χώρα.

Tageszeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.