Τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, στην Ελλάδα και στον κόσμο:
Στην Ελλάδα
1834: Η Αθήνα ανακηρύσσεται επίσημα πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους με διάταγμα της αντιβασιλείας του Όθωνα.
1931: Με Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου, καθορίζεται στα 10 ναυτικά μίλια ο ελληνικός εθνικός εναέριος χώρος.
1964: Τελούνται στην Αθήνα οι γάμοι του βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ με τη πριγκίπισσα Άννα-Μαρία της Δανίας.
2013: Δολοφονείται στο Κερατσίνι ο μουσικός Παύλος Φύσσας από μέλος της Χρυσής Αυγής, γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή της δικαστικής δίωξης και της μεταγενέστερης καταδίκης της οργάνωσης ως εγκληματικής.
Στον Κόσμο
324: Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος νικά οριστικά τον Λικίνιο στη Μάχη της Χρυσούπολης, καθιστάμενος ο μοναδικός αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1851: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.
1947: Ιδρύεται επίσημα στις ΗΠΑ η Central Intelligence Agency (CIA).
1961: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Νταγκ Χάμαρσελντ, σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα στο Κονγκό κατά τη διάρκεια ειρηνευτικής αποστολής.
Γεννήσεις και Θάνατοι
Γέννηση (1905): Γκρέτα Γκάρμπο, ηθοποιός του σουηδικού και αμερικανικού κινηματογράφου.
Θάνατος (1783): Λέοναρντ Όιλερ, ένας από τους σημαντικότερους Ελβετούς μαθηματικούς και φυσικούς της ιστορίας.
Θάνατος (1970): Τζίμι Χέντριξ, θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός της ροκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.