Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα.

Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής

Το "ΒΗΜΑ" έδωσε το στίγμα. Με το πρωτοσέλιδο του έδειξε ότι αλλάζει γραμμή πλεύσης και θα συνταχθεί με τον νικητή. 
Νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η αυτοδυναμία πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Και ίσως, αυτή η εξέλιξη να είναι και η καλύτερη. Να αποδειχτεί αν τελικά μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό ή αν θα ζήσουμε άλλο ένα προεκλογικό μύθο, όπως να σχίζουν τα μνημόνια και μετά να γίνονται σκληρότεροι από αυτούς που δεν τα σχίζουν. 
Στην περίπτωση που υπάρξει μια νίκη της ΝΔ ή συγκυβέρνηση με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουν οι δικαιολογίες.
Εμείς πιστεύουμε -χωρίς να έχουμε διεξάγει δημοσκόπηση- ότι η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη από όσο δίνουν οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Άρα, με τις πρώτες δυο θέσεις δεδομένες, το ενδιαφέρον στρέφεται στην 3η θέση και στα κόμματα που θα χάσουν την ευκαιρία να μπουν στη Βουλή.
Δυστυχώς, η ΧΑ διεκδικεί την 3η θέση με μεγαλύτερες αξιώσεις από όσες τα άλλα κόμματα. 
Το ΠΟΤΑΜΙ διεκδικεί επίσης, από την 3η θέση ως και περάσει στη Βουλή από τους τελευταίους. 
Στο ΚΚΕ δεν πρέπει να υποτιμούν (και δεν το κάνουν) ότι ψηφοφόροι του θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.  Είναι βέβαιο ότι θα μπει στη Βουλή αλλά με συμπιεσμένα ποσοστά.
Ανοιχτή είναι η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και τα δυο κόμματα στη Βουλή (το πιο πιθανό), και τα δυο εκτός, ένα από τα δυο εκτός. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σίγουρο στη Βουλή και το ΚΙΝΗΜΑ του Γ. Παπανδρέου να διεκδικεί με δυσκολία το 3% αλλά οι δυο βδομάδες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι ΑΝΕΛ τέλος, φαίνεται ότι θα μείνουν εκτός Βουλής.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.