Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Τι δίνουν εταιρίες στοιχημάτων για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών



 Οι εταιρίες στοιχημάτων σίγουρα δεν έχουν λόγο να χάσουν χρήματα και προσπαθούν να κερδίσουν με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.
Ανατρέξαμε λοιπόν σε μερικές για να δούμε τις αποδόσεις που δίνουν για τα αποτελέσματα των εκλογών.
Συμπεράσματα; Σύμφωνα πάντα με τις εταιρίες.
Η πρωτιά δεν «παίζεται», την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ποντάρεις στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτε. (αυτό σημαίνει ότι θεωρείται δεδομένη).
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο πιθανό να έχει ποσοστό άνω πάρα κάτω του 34,5% , αλλά δεν δίνουν πολλές πιθανότητες για αυτοδυναμία.
Η ΝΔ πιθανότερο είναι να έχει ποσοστό άνω του 28,5.
Την μάχη για την 3η θέση θα τη δώσουν ΧΑ και ΠΟΤΑΜΙ με ελαφρό προβάδισμα στη ΧΑ και με ποσοστά για τους δυο άνω του 6,5%/6,25%.
Από εκεί και κάτω ξεκινάει το παράδοξο, που σημαίνει ότι δεν είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα. Και αυτό γιατί  στα κόμματα ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΚΙΝΗΜΑ δίνουν τις ίδιες αποδόσεις ανεξάρτητα αν τα ποσοστά είναι άνω ή κάτω από το ποσοστό που προσδιορίζουν. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια απόδοση αν ποντάρει κανείς ότι το ποσοστό του θα είναι πάνω από 4,25% όπως και αν είναι κάτω του ποσοστού αυτού.
Στο ΚΚΕ το ποσοστό είναι 5% και για τις δυο περιπτώσεις (άνω και κάτω) και για το ΚΙΝΗΜΑ (2,75%).
Οι εταιρίες θεωρούν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να μπουν παρά να μην μπουν στην Βουλή οι ΑΝΕΛ, ενώ μεγάλη απόδοση (άρα μικρές πιθανότητες) δίνει το σενάριο εκλογής 8 κομμάτων στην Βουλή. Ενώ την μικρότερη απόδοση (θεωρείται δηλ πολύ πιο πιθανό) ότι θα εκλεγούν 7 κόμματα στην επόμενη Βουλή.
Τέλος, βλέπουν τον Τσίπρα Πρωθυπουργό με περισσότερες μάλιστα πιθανότητα να είναι ένα τρίτο πρόσωπο από ότι να είναι ο Σαμαράς.

«Δορυφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.