Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

WELT:Θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση



Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα DIE WELT , σε αξιολόγηση που κρατήθηκε μυστική και που πλέον στάλθηκε στην γερμανική Βουλή, η τρόικα βλέπει πολύ θετικές τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Η εφημερίδα  αφήνει ερωτηματικά για τους λόγους που η έκθεση δημοσιεύτηκε μετά και όχι πριν από τις εκλογές στην χώρα μας.

Έτσι, η έκθεση (σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα) αναφέρει μεταξύ άλλων στοιχείων ότι η ανεργία από 27% έχει πέσει στο 22% , οι εξαγωγές αυξάνονται κατά 5,4% και ότι το χρέος από 175% του ΑΕΠ έχει μειωθεί στο 157,8%.

Ενδιαφέρον έχει επίσης, μια έρευνα που δημοσιεύεται στο ίδιο άρθρο. Σύμφωνα με αυτή, το 35,8% (των Γερμανών) συμφωνεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την νομισματική Ένωση αν δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Το 38,9% συμφωνεί επίσης στην έξοδο της χώρας μας καθώς θεωρεί ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα χαθεί η αξιοπιστία των δανειστών».
Αντίθετα, το 17,9% λέει όχι, καθώς «από το 2012 έχει επέλθει οικονομική ηρεμία στην ευρωζώνη», ενώ όχι στην έξοδο της χώρας μας λέει και το 5,8%  γιατί «δεν υπάρχει νομική δυνατότητα», με μόλις το 1,6%  να απαντάει «δεν ξέρω / δεν απαντώ»



ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.