Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών της Ελληνικής Διασποράς

Τα Ελληνόπουλα της Διασποράς θα συναντηθούν  και πάλι στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος 2015) στο πλαίσιο του παγκόσμιου θερινού προγράμματος Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Με το πρόγραμμα αυτό δημιουργούνται με τα ελληνόπουλα αυτά δεσμοί που αντέχουν στο χρόνο και μπορούν να επηρεάσουν τη μετέπειτα πορεία των παιδιών στις χώρες που ζουν, μεγαλώνουν και σπουδάζουν.

Δεσμοί με την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό Πολιτισμό αλλά και δεσμοί ανάμεσά τους που διαμορφώνουν τη κοινή συνείδηση ότι αποτελούν μία ευρύτερη οικογένεια που δεν έχει σύνορα, την οικογένεια του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να  παρακολουθήσουν περισσότερα από 300 παιδιά ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 8-12 ετών, θα διεξαχθεί στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης και στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας.

Οι δύο κατασκηνώσεις βρίσκονται σε πευκόφυτες, καταπράσινες περιοχές, πολύ κοντά στη θάλασσα, όπου τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ποικίλες κατασκηνωτικές δραστηριότητες, πολιτιστικά/εκπαιδευτικά δρώμενα και να αναπτύξουν τις δεξιοτεχνίες τους σε φιλικό και ασφαλές περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο  Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού ggae.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.