Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Θανατηφόρα ατυχήματα παιδιών στην Γερμανία


Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα θανατηφόρα ατυχήματα των παιδιών μεταξύ 6 και 14 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 37,5%  των παιδιών είχαν το ατύχημα ως επιβάτες σε ΙΧ, το 33% σε ποδήλατο και το 23,3% περπατώντας στο δρόμο.

Η ηλικία των παιδιών επηρεάζει τις μορφές ατυχημάτων, καθώς τα παιδιά μέχρι 6 ετών επειδή ακριβώς μεταφέρονται με ΙΧ από τους γονείς τους έχουν αυξημένο ποσοστό ατυχημάτων στο μέσο της τάξεως 62,7%. Αντίθετα, για τα παιδιά που μπαίνουν στην σχολική ηλικία (6-9 ετών), επειδή χρησιμοποιούν άλλους τρόπους να μεταβούν στο σχολείο (πεζά, ποδήλατο) τα θανατηφόρα ατυχήματα σε αυτήν την κατηγορία είναι σχεδόν το ένα τρίτο (30,6%) ως πεζά και 47,3% στο ποδήλατο.

Τα αγόρια είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε κίνδυνο από όσο τα κορίτσια
Στο 55,8% των θανατηφόρων ατυχημάτων ενεπλάκησαν αγόρια, ενώ στο 44,2% τα κορίτσια.
Τα ατυχήματα με το ποδήλατο έχουν συνάρτηση με την εποχή του χρόνου. Έτσι, ο μεγαλύτερος αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων με ποδήλατο είναι ο Ιούνιος με 13,1% και ακολουθεί ο Ιούλιος με 12,4%, ενώ τα λιγότερα ατυχήματα καταγράφηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο (3,8% και 3,9% αντίστοιχα).

Ο χρόνος των δυστυχημάτων προσδιορίζεται, κυρίως, με την έναρξη και το τέλος της σχολικής ημέρας. Έτσι το 15,7% είναι μεταξύ 7 και 8 το πρωί και το 11% μεταξύ 13.00 – 14.00 Αλλά και στο διάστημα του ελεύθερου χρόνου δηλαδή μεταξύ 15.00 – 18.00 το ποσοστό εμφανίζεται αυξημένο (34,1%).

Τέλος, στο δημοσίευμα υπάρχει και πίνακας σύγκρισης με τις άλλες χώρες.

Στον πίνακα αυτό η Ιρλανδία και η Σουηδία έχουν τον μικρότερο αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων παιδιών κάτω των 15 ετών με την Ιρλανδία να φτάνει τα  2 ανά 1 εκ. και ακολουθεί η Σουηδία με 3.
Η Γερμανία με 5 ατυχήματα είναι στις πρώτες θέσεις, ενώ η Ελλάδα είναι στην μέση του πίνακα με 10 θανατηφόρα ατυχήματα.
Στις χώρες με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα είναι η Βουλγαρία με 29  και η Λετονία και Ρουμανία με 24 .

Πηγή: Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.