Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η «στενοχώρια» της BILD για την αύξηση της εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους

BÖSE URLAUBSÜBERRASCHUNG

Athen hebt Eintrittspreise um bis zu 150 Prozent an

Ως άσχημη έκπληξη για τους τουρίστες, χαρακτηρίζει η BILD, την σχεδιαζόμενη αύξηση των τιμών στους αρχαιολογικούς χώρους.
Και όπως ήταν αναμενόμενο για το επίπεδο της εφημερίδας, έδωσε και ποσοστά αύξησης που «σοκάρουν». 150% υποστηρίζει η BILD, μια αύξηση που εκ πρώτης σοκάρει.

Και η αύξηση μπορεί πράγματι να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα σε μερικές περιπτώσεις, όπως η ίδια η εφημερίδα δημοσιεύει τιμές για διάφορους αρχαιολογικούς χώρους.

Τα ζητούμενα, όμως, είναι δυο.

Πρώτον, η εφημερίδα έρχεται να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για αυξήσεις σε τιμές υπηρεσιών, τη στιγμή που επί 6 χρόνια δημοσιεύει άρθρα και τίτλους διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η Γερμανία πληρώνει την Ελλάδα.
Δεύτερον, είναι τελείως διαφορετικό να υποστηρίζει ότι θα αυξηθεί το εισιτήριο εισόδου από 4 σε 6 ευρώ ή από 7 στα 10 € ή από τα 12 στα 20 και άλλο να δημοσιεύει ποσοστά που σοκάρουν, στοχεύοντας στη δημιουργία αρνητικού κλίματος (όπως το 150%).

ΥΓ Οφείλουμε όλοι να παραδεχθούμε ότι ακόμη και με τις αυξήσεις οι αρχαιολογικοί χώροι στη χώρα μας είναι πολύ πιο οικονομικοί από πολλές άλλες χώρες.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.