Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Έδρας Ελληνικής γλώσσας σε πανεπιστήμιο της Μελβούρνης θέλει η Κοινότητα

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Β Παπαστεργιάδης με κπροσώπους φορέων που πρόσφεραν υπέρ του Πολιτιστικού Κέντρου. Φώτο: Κ. Ντεβές




Το όραμα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία μιας Έδρας Ελληνικής γλώσσας σε πανεπιστήμιο της πόλης μας και η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων φοιτητών που αφορούν ελληνικά θέματα.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, στον «ιστορικό» χορό του Σαββάτου που έγινε σε συνεργασία με δεκάδες παροικιακούς οργανισμούς.
Χαρακτηριστικά, ανέφερε και το εξής: «Το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης (Business School) μάς πλησίασε και μάς ενημέρωσε ότι θέλει να συνεργαστεί με την Κοινότητα και θα διαθέσει 80 χιλιάδες δολάρια για τις αμοιβές. Αλλά χρειάζονται ακόμα 30.000 δολάρια από την παροικία για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα».
Με το  «Ναι, όλοι μαζί μπορούμε», απάντησαν οι δεκάδες παροικιακοί οργανισμοί, το περασμένο Σάββατο, στο κάλεσμα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, για ένωση των δυνάμεων και στόχο την επίτευξη έργων άρρηκτα συνυφασμένων με το μέλλον της ομογένειας στην Μελβούρνη. 
Ήταν μια ιστορική στιγμή, η παρουσία εκεί ηγετικών στελεχών αλλά και απλών μελών άνω των πενήντα οργανισμών οι οποίοι, ο καθένας από το δικό του μέχρι τώρα μετερίζι, πρόσφερε με ανιδιοτέλεια για τη διατήρηση και ευόδωση των στόχων του οργανισμού στον οποίον ανήκει.
Η προχθεσινή εκδήλωση στο Stars International Receptions, συγκεντρώθηκαν $100.000


Πηγή: Νέος Κόσμος, Μελβούρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.