Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Πόσο είναι το εισόδημα ανά περιοχή και πόλη στην Γερμανία

Το gehalt.de εξέτασε 450 συμβόλαια εργασίας από όλες τις πόλεις και περιοχές της Γερμανίας και κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:
Οι περιοχές της ανατολικής Γερμανίας έχουν μέχρι και 26,90% χαμηλότερες αμοιβές από τον μέσο όρο (Μεκλεμβούργο / Δυτική Πομερανία), 26% Σαξονία/Άνχαλτ.
Με αρνητικό δείκτη βρίσκονται και οι περιοχές: Κάτω Σαξονία (-7,10%), Ρηνανία/Παλατινάτο -1,70%.
Με θετικό πρόσημο, δηλαδή με αμοιβές πάνω από τον μέσο όρο είναι το Αμβούργο (+5,60%), η Έσση (+7,20%), η Βαυαρία (+3,20%) ενώ στη Βάδη Βυρτεμβέργη το εισόδημα των πολιτών είναι σχεδόν 9% (8,6%) πάνω από τον μέσο όρο.
Τα εισοδήματα στις πόλεις
Το Μόναχο με +20,40% είναι με το μεγαλύτερο εισόδημα στην κατηγορία των πρωτευουσών των κρατιδίων, ακολουθεί η Στουτγάρδη +19,20% και το Ντίσελντορφ με +14,00%.
Αντίθετα η Ερφούρτη -19,70%, το Μαγδεβούργο - 22,70% και Σβερίν -25,90%, καθώς και όλες οι πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας, έχουν το χαμηλότερο εισόδημα σε σχέση με τον μέσο όρο της Γερμανίας.
Πάντως, στην έρευνα επισημαίνεται ότι το εισόδημα και μέσα στα κρατίδια δεν είναι ομοιογενές. Έτσι, για παράδειγμα οι περιοχές με τον ταχυδρομικό κώδικα 9 που ανήκουν στην Βαυαρία βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, παρότι η Βαυαρία συνολικά είναι από τις περιοχές με τα μεγαλύτερα εισοδήματα.
Σύμφωνα με την έρευνα ανά ταχυδρομικό κώδικα μεγαλύτερη αμοιβή δίνεται στις περιοχές που ο ταχυδρομικός κώδικας ξεκινάει από τους αριθμός 4,5,6,7,8  δηλαδή νοτιοδυτικά της χώρας.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ, gehalt.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.