Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Μέρκελ: Αυτοί που συμφωνούν μαζί της …δεν την ψηφίζουν

Θα αποτελέσει το προσφυγικό το τέλος της πολιτικής διαδρομής της Ανγκελα Μέρκελ;.
Πολιτικοί αναλυτές βλέπουν παρόμοια διαδρομή με εκείνη του πρώην καγκελαρίου Σρέντερ, ο οποίος ,,έκανε το σωστό, αλλά αυτό το αναγνώριζαν όσοι δεν τον ψήφιζαν,,

Έτσι και στην περίπτωση της σημερινής Καγκελαρίου. Η στάση της στο προσφυγικό βρίσκει ανταπόκριση στους κόλπους των ψηφοφόρων  του SPD, των πρασίνων και της Αριστεράς. Όχι όμως ανάμεσα στους ψηφοφόρους των CDU και CSU. Ήδη καταγράφονται δημοσκοπικά απώλειες προς τα δεξιά (AfD).

Μάλιστα, το Afd έχει πλέον αγκαλιάσει την ξενοφοβική οργάνωση PEGIDA προσβλέποντας σε ψηφοφόρους από αυτή. Το πολιτικό κλίμα είναι πρόσφορο στην καλλιέργεια ρητορικής μίσους και ανάδειξης δυνάμεων αυτού του τύπου όσο αυξάνεται η ανησυχία της πλειοψηφίας των Γερμανών πολιτών.

Η κατάσταση στην Γερμανία δεν είναι καλή.  Σήμερα δημοσιεύτηκε η έκθεση της Ομοσπονδιακής εγκληματολογικής υπηρεσίας η οποία επισημαίνει ότι τους πρώτους τρεις μήνες καταγράφηκαν 505 επιθέσεις σε οικήματα που διαμένουν πρόσφυγες. Συγκριτικά, ολόκληρη την περσινή χρονιά ο αριθμός ήταν στις 121 επιθέσεις. Η μεγαλύτερη καταγραφή έγινε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου