Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Τι αλλάζει στην ΟΔΓ για αγορές από διαδίκτυο, νέα 20ευρα και άχρηστες ηλ συσκευές.

Εκτός της αλλαγής νομοθεσίας για δηλώσεις σε κατοικίες (βλέπε παλιότερο δημοσίευμά μας ΕΔΩ) τον Νοέμβριο θα τεθούν και άλλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας στην Γερμανία.

Αγορές μέσω διαδικτύου
Από 5 Νοεμβρίου οι αγορές μέσω διαδικτύου θα χρειάζονται πλέον δυο πιστοποιήσεις. Εκτός του γνωστό αριθμό ασφαλείας στο πίσω μέρος της πιστωτικής κάρτας θα ζητούνται η και άλλα προσωπικά στοιχεία ή το γνωστό ΤΑΝ μέσω κινητού.

Οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέφουν τα ηλεκτρονικά απορρίμματα σε εμπορικά καταστήματα

Οι καταναλωτές θα μπορούν πλέον να παραδίδουν παλιά κινητά τηλέφωνα, τοστιέρες, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά σκουπίδια πίσω στο εμπόριο. Ο σχετικός νόμος, ο οποίος είχε περάσει στη Ομοσπονδιακή Βουλή, τον Ιούλιο, δημοσιεύθηκε στην Ομοσπονδιακή Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εισέρχεται έτσι σε ισχύ αυτό το Σάββατο. Υποχρεώνει τους εμπόρους να δέχονται σε κάθε περίπτωση δωρεάν μικρότερες συσκευές, ενώ μεγαλύτερες όταν γίνεται αγορά νέας συσκευής. Απόδειξη αγοράς δεν θα πρέπει να απαιτείται για την επιστροφή.

Νέο 20ευρω
Τα περισσότερα πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν είναι τα  20ευρω. Για το λόγο αυτό από 25 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν από την ΕΚΤ 4,3 δις νέα χαρτονομίσματα.

Πηγή: WiWo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.