Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Κριτική των γερμανικών ΜΜΕ στη στάση των τούρκων φιλάθλων

Τα Γερμανικά ΜΜΕ όπως π.χ. το Stern καυτηριάζουν τη  στάση Τούρκων φιλάθλων στο χθεσινό αγώνα Τουρκίας – Ελλάδας όπου φώναζαν συνθήματα και σφύριζαν κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

"Laute Pfiffe und Parolen
Türkische Fans stören massiv Schweigeminute für Paris-Opfer
Beim Länderspiel der Türkei gegen Griechenland sollte der Paris-Toten gedacht werden. Türkische Fans sorgten mit lauten Buhrufen und Parolen jedoch für einen Eklat. Erst als Kapitän Arda Turhan eingriff, wurde es leiser.
Ωστόσο, σύμφωνα με το athensvoice.gr, τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την κριτική άδικη. Καθώς, όπως εξηγούν οι Τούρκοι πάντοτε στην τήρηση ενός λεπτού σιγής σε τουρκικά γήπεδα φωνάζουν από τις εξέδρες το «Sehitler olmez, vatan bolunmez» (σ.σ.: «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η γη μας δεν χωρίζεται»). Με αυτήν την ιαχή τιμούν τη μνήμη νεκρών από επιθέσεις του κουρδικού κόμματος PKK. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις, λοιπόν, από τουρκικές πηγές το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε για να τιμηθούν και σε αυτή την περίπτωση τα θύματα, ενώ οι αποδοκιμασίες φέρονται να απευθύνονταν -όχι προς εκείνα- αλλά προς τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Πάντως ο τεχνικός της εθνικής Τουρκίας, Φατίχ Τερίμ, αποδοκίμασε τους φιλάθλους και δήλωσε ότι «όφειλαν να είχαν επιδείξει καλύτερη συμπεριφορά. Δεν σεβάστηκαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και τα θύματα του Παρισιού. Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Σήμερα είμαστε όλοι παγκόσμιοι γείτονες, αλλά οι οπαδοί δεν συμπεριφέρθηκαν ως καλοί γείτονες».


ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.