Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο Ιερώνυμος στη Γερμανία

Από την σημερινή τελετή απονομής Μεταλλίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριο Ιερώνυμο στον Herzog Franz von Baeyern, για την φιλανθρωπική προσφορά του στην Μητρόπολη Αθηνών.

Φωτο από τον ΙΝ Αγίων Πάντων (Μανώλης Κουγιουμτζής)

Αύριο ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας Ιερώνυμος συνοδευόμενος από μια αντιπροσωπεία αξωματούχων της εκκλησίας θα επισκεφθούν σήμερα 24 Νοεμβρίου 2015 το Βαυαρικό Κρατικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ελληνικό πολιτιστικό Ίδρυμα Παλλάδιον. Η επίσκεψη αυτή θα λάβει χώρα στο πλαίσιο ενός πληροφοριακού ταξιδιού, που πραγματοποιούν οι Έλληνες αξωματούχοι της εκκλησίας στο Μόναχο και το Βερολίνο από τις 22 – 27 Νοεμβρίου 2015, καλεσμένοι του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Στόχοι του ταξιδιού είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν προγράμματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, να έρθουν σε επικοινωνία με υπεύθυνους διαφόρων γερμανικών υπηρεσιών, οργανισμών και ινστιτούτων και να συζητήσουν μαζί τους δυνατότητες πραγματοποίησης νέων προγραμάτων συνεργασίας.


Κατά την επίσκεψή τους στο Βαυαρικό Κρατικό Ινστιτούτο θα γνωρίσουν οι Έλληνες αξωματούχοι της Εκκλησίας το πρόγραμμα «Ελλάδα-τότε και τώρα», ένα πρόγραμμα συνεργασίας του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας και του ελληνικού πολιτιστικού Ιδρύματος Παλλάδιον. Κεντρική δράση του προγράμματος αυτού αποτελούν οι αδελφοποιήσεις Σχολείων και οι ανταλλαγές επισκέψεων μαθητών,που πραγματοποιούνται μεταξύ 14 ανθρωπιστικών Γυμνασίων της Βαυαρίας και ελληνικών Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν υπεύθυνοι του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του καθολικού γραφείου της Μητρόπολης Μονάχου και Φράισινγκ το έργο που πραγματοποιούν από κοινού κρατικοί και εκκλησιαστικοί φορείς στο χώρο της εκπαίδευσης στη Βαυαρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.