Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, KINHMA και ΔΗΜΑΡ ...αποχαιρετούν τον Σταμάτη Ασημένιο

ΣΥΡΙΖΑ
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου και πανεπιστημιακού Σταμάτη Ασημένιου. Ο Στ. Ασημένιος εργάστηκε επί σειρά ετών στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ενώ διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Έσεν. Επίσης, η παρουσία του στα κοινωνικά κινήματα και τους θεσμούς τους ελληνισμού της διασποράς ήταν αξιοσημείωτη, καθώς διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ) και της Παγγερμανικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών (BAGIV). Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
ΝΔ
Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου, του δημοσιογράφου που τίμησε το λειτούργημά του, αλλά και την Ελλάδα, με τον άμεμπτο χαρακτήρα, το ήθος, την αξιοπρέπεια, αλλά και την αντικειμενικότητά του στην ενημέρωση. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινά και εγκάρδια συλλυπητήρια μας.
ΠΑΣΟΚ
Η δημοσιογραφική κοινότητα αλλά και η Διασπορά – ειδικά ο Ελληνισμός της Γερμανίας- θρηνούν για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου που στήριξε με συνέπεια το μεταναστευτικό κίνημα, υπηρέτησε με πάθος και ήθος τη δημοσιογραφία και τίμησε την Πατρίδα μας στο Εξωτερικό. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά στην οικογένειά του.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου. 
Απώλεια στην ενημέρωση, το ήθος, την πρόοδο. 
Θα τον θυμόμαστε μαχητικό  και πάντα  σοβαρό, πραγματικά αξιοπρεπή.

ΔΗΜΑΡ
O Σταμάτης Ασημένιος υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας στο εξωτερικό με εξαιρετικά δείγματα δουλειάς σε διεθνή μέσα. Σπουδαίος χαρακτήρας με ήθος και αξιοπρέπεια, διακρίθηκε για την μετριοπάθεια και την αντικειμενικότητα του. Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς αποχαιρετά έναν καλό φίλο. Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.